Håper på ny folkefest i Europa: – Betyr ekstremt mye

Det er fortsatt ledige billetter til kampen mot Valur. Marius Lode vil gjerne at du kommer på kamp.

Annonse:

Den siste treninga før Conference League-kvalifiseringskampen mot Valur på Aspmyra er unnagjort på Aspmyra. Marius Lode sto over cupkampen i helga og er frisk og rask før den viktige kampen torsdag kveld. 

– Jeg har fått henta meg godt inn fra sist og gleder meg til å ta fatt på Valur her hjemme, sier jærbuen. 

Glimt leder 3-0 fra det første oppgjøret på Island forrige torsdag, og sikret seg dermed et perfekt utgangspunkt. 

Billetter til kampen kjøper du ved å følge denne lenken

Gull verdt

Men jobben er ikke gjort selv om de helgule leder 3-0 fra før. Valur er et tøft lag og den robuste midtstopperen venter hard kamp også på hjemmebane. 

– Det er et aggressivt lag som kommer ut i hundre. Du så det på Island også. De trykker til å duellene og legger hardt press på oss. Det er viktig at vi er på vårt beste og fortsetter å trille ball på de. Da tar vi en god opplevelse med oss her fra "Myra", forsikrer han. 

Også trener Kjetil Knutsen gleder seg til kamp mot den islandske seriemesteren. 

– Selvfølgelig! Det blir veldig gøy. Vi spilte en bra bortekamp mot et rutinert og godt lag sist. Nå er vi i en prossess der vi får spille internasjonale kamper og får erfaring. Det er gull verdt for oss, sier treneren. 

Se hele intervjuet med Knutsen her: 

 – Farlig å bli for trygg

Patrick Berg advarte både supportere og lagkameratene sine mot å ta for lett på oppgaven etter at laget vant 3-0 på bortebane. Marius Lode er enig med kapteinen sin og søker en god opplevelse også på hjemmebane. 

– Det farlig å bli for trygg på noe. Det er også vanskelig om vi skal starte lavt og skulle komme seg opp igjen. Det er viktig at vi ikke tror at jobben er gjort, selv om vi leder 3-0. Vi vil ikke gå herfra med en dårlig opplevelse på torsdag. 

God selvtillit er kanskje også viktig i kampene som kommer? 

– Selvtillit er ikke noe du får av noen, du må jobbe for det og ta det når du har gode opplevelser. Det er viktig for oss for å få finspillet til å sitte, sier han.

Knutsen er glad for at spillerne har rett fokus før den veldig viktige kampen. 

– Det ville vært en håpløs inngang mot en viktig kamp om vi ikke ønsket å prestere bra. Vi møter et lag som aldri kommer til å gi seg. Vi spiller på hjemmebane og skal ut i hundre. 

En utrolig ramme rundt kampen

Sist Glimt spilte hjemmekamp var i 2-3-tapet for Legia Warszawa i Champions League-kvalifiseringen. Da var det rundt 2500 tilskuere på stadion som lagde solid stemning. Det håper Knutsen vi får oppleve igjen mot Valur. 

– Vi spilte i Europa i fjor, men da var det ingen tilskuere. Sist gang før det var i 2004. Den opplevelsen vi hadde mot Legia var fantastisk. Det var 2500 fantastiske hjemmetilhengere her som laget en utrolig flott ramme rundt kampen. Det er meldt fint vær, så jeg håper virkelig vi fyller de plassene som er igjen nå. Det betyr ekstremt mye for spillerne for å kunne gjøre sin beste prestasjoner, sier han og oppfordrer folk som har tid til å komme på kamp. 

Se hele intervjuet med Lode her: 

Også Marius Lode håper publikum kjenner sin besøkelsestid og kommer på kamp, nå som verden sakte, men sikkert blir normal igjen. 

– Så lenge som alt har vært nedstengt nå så kan jeg ikke se at det skal være noe som er kjekkere enn å komme på Aspmyra i det finværet som er meldt og se glitrende fotball. Jeg anbefaler folk å komme på kamp. 

Billetter til kampen kjøper du ved å følge denne lenken

 

Annonse fra Eliteserien: