Har aldri tapt for KBK: – Jevne og tette kamper

Bodø/Glimt har ankommet Kristiansund og Kjetil Knutsen er klar for å komme i gang med kamper igjen.

Annonse:

Titallsvis av strøkne gressmatter i Danmark har blitt byttet ut med kunstgresset på Kristiansund stadion, hvor Glimt fredag hadde sin siste treningsøkt før Eliteserien igjen ruller i gang igjen. Etter noen dager ferie møttes Glimt-spillerne for én uke siden i Danmark for å finpusse formen inn mot den viktige sommeren Glimt nå står ovenfor. 

Sommeren sparkes i gang lørdag 18. juni klokken 18:00 mot Kristiansund, som foreløpig har fått en fryktelig start på sin sesong. Glimt har heller ikke sprudlet denne sesongen, og en del av jobben som har blitt lagt ned i Danmark har handlet om å få i gang spillerne igjen etter en knalltøff vårsesong. 

– Jeg er først og fremst veldig glad for at vi reiste dit. Det var fine forhold og fine baner. Spillerne hadde godt av fridagene i forkant, og nå har vi fått mange gode prosesser på hva som kreves for å få laget i riktig retning igjen, sier Kjetil Knutsen etter fredagens trening. 

– Alltid gøy når det betaler seg i prestasjoner

Men det hjelper lite å ha gode prosesser om det ikke fører til noe. Det gjelder i de aller fleste situasjonene i livet, også i toppfotballen. Derfor håper Knutsen på å se resultater av jobbingen allerede lørdag kveld. 

 – Det er alltid gøy om det kan betale seg i prestasjoner. Denne gruppa her trenger bekreftelse på at vi er på riktig vei.  Det fortjener de også, men det krever beinhard jobbing. Vi møter en motstander som kommer til å gi alt. 

Tidligere i uka slapp vi en podkast-episode hvor tidligere KBK-spillere Amahl Pellegrino og Sondre Sørli var ekslusive gjester. Hør episoden her: 

Kristiansund har som nevnt vært gjennom en vanskelig vårsesong. Etter syv kamper sa det stopp. Siden runde syv har ikke KBK spilt kamper, fordi laget har vært ute med sykdom og skader. På de første syv maktet de bare å ett enkelt poeng. 

– De kommer til å kjempe for livet. Vi kjenner KBK godt, og de kjenner oss godt. Vi vet hvilke forutsetninger som ligger for kampen. Våre gutter vet om KBKs styrker og svakheter, men 90 prosent handler også om det mentale og det å klare å være Bodø/Glimt, både offensivt og defensivt. 

– Det blir gøy å komme i gang igjen. Det er jo dette vi trener for. Kamper! sier han. 

En intens sommer

Det blir en hektisk periode for Glimt fremover. Når kampen mot KBK spilles lørdag er det startskuddet for en sommer med tett kampprogram og viktige kamper både i cup, serie og Europa. Derfor er nok mange spente på hvor laget står lørdag kveld, og om Glimt får en pangstart på den intense perioden som venter.

– Vi ønsker jo det. Men det gjør alle. Jeg vil se mer av vår identiteten, jeg vil se spillere som har selvtillit og dersom kommer vi ut her som oss selv, er det store muligheter for å få en god start. Vi har ikke vært så opptatt av resultater, men gjennom prestasjonene kommer også resultatene, sier Knutsen, i kjent stil. 

Glimt og KBK har møttes 10 ganger i seriesammenheng. To ganger på nivå to og åtte ganger på øverste nivå. Glimt har til gode å tape for KBK, og har faktisk vunnet hele ni av de ti oppgjørene. Selv om det ikke virker som en tilfeldighet, minner Knutsen alle som tar tre poeng på forskudd mot Kristiansund om at kampene sjeldent er énveiskjørte.

Slik så det ut da Glimt vant 3-0 hjemme mot KBK sist lagene møttes: 


– Jeg føler at kampene mot KBK har det vært veldig tette kamper. Vi har hatt litt marginer for mot Kristiansund, sier han og minner blant annet om Marius Lodes kremscoring som avgjorde kampen i Bodø i 2020. I borteoppgjøret det året måtte vi vente helt til slutten av kampen før avgjørelsen falt, da Kasper Junker stupte inn 3-2-scoringen.

–  I fjor var det 0-0 til 70. min, før Pelle entret banen og scoret tre mål, så det er litt tilfeldigheter. Vi har vært flinke til å vippe kamper i vårt favør, men mot KBK er det alltid tett og jevnt.

Se hele intervjuet med Knutsen her: 

Annonse fra Eliteserien: