Har vært frivillig i 18 år

Bli bedre kjent med noen av de herlige folkene som jobber som frivillige i FK Bodø/Glimt!

Annonse:

Uten de frivillige hadde det ikke vært noe Bodø/Glimt. Det er de som får kampdagene til å gå rundt. Det er de som stiller opp når vi trenger det, og de gjør det helt frivillig! Noen av våre friviliige har jobbet på kampdag i mange år, mens andre er ganske nye. Vi har lyst til at dere skal bli kjent med noen av våre dyrebare frivillige! 

I dag blir du bedre kjent med Cecilie Andersen, dugnadsansvarlig i klubben.

Hvordan ble du frivillig i Glimt?
- Jeg er født og oppvokst i klubben. Min far, Gunnar Andersen, var formann på 70-tallet. 

Hvordan ble du frivillig i Glimt?
- Jeg har nok fått det inn fra barnsben. Det var helt naturlig for meg å stille opp på dugnad. Føler det er en familie relatert greie. Min eldste bror sitter også i U-utvalget sammen med meg. 

Cecilie Andersen har vært frivillig i 18 år.
Cecilie Andersen har vært frivillig i 18 år.

Hvor lenge har du vært frivillig? 
- Jeg har vært frivillig i klubben de siste 18 årene. 

Hva gjør du som frivillig?
- Jeg organiserer dugnaden blant foreldrene i barne- og ungdomsavdelingen. Jeg har cirka 800 foreldre å forholde meg til i løpet av et år. Jeg sørger for at kioskene er bemannet under kampene og bestiller/fyller opp kioskene til hver kamp. Jeg organiserer også dugnadene under barne- og ungdomsavdelingens to årlige fotballturneringer. Der henter jeg inn gode priser og sponsorer for varer vi skal selge under turneringen. Så setter jeg opp salgspunkter og bemanner disse. Jeg bestiller også kaker og vaffelmiks fra foreldrene. 

Hva er det beste med å være frivillig i Glimt? 
- Det beste er samholdet blandt de faste som stiller opp for klubben i våre hjerter. Og alle de dyktige foreldrene som stiller opp for ungene sine!

Ditt beste Glimt-minne?
- Cupen i 1993, og selvsagt 2019-sesongen som var fantastisk. 

Vi er helt avhengig av frivillige. Bli med du og? 

Hvordan ser en kampdag ut for deg?

På en vanlig kampdag starter jeg cirka fire timer før kampstart. Den første timen går jeg over kioskene og fyller opp det vi trenger. Tre timer før kamp kommer de første av dugnadsgjengen for vaffelsteking. Cirka to timer før kamp kommer resten av dugnadsforeldrene. Da fordeler jeg oppgaver og instruerer de i kaffekoking, pølsekoking, oppfylling av varer og betjening av iPad-kassene. Resten av tiden før kampstart går ut på å følge med at alt går sin gang. Under kampen prøver jeg å følge med på det som skjer på banen, men jeg må være tilgjengelig om det skulle oppstå problemer i kioskene. Etter kamp er det å følge med på at kioskene blir ryddet og vasket, samt at dugnadsgjengen plukker søppel på tribunene før de registrer seg ut. Når alle er utskrevet går jeg over varebeholdning og sjekker at alt er OK til neste kampdag. 

Kan du anbefale andre å bli frivillig?

- Jeg anbefaler alle som har tid g mulighet til å stille opp for Bodøs stolthet. Det er trivelig, og de frivillige blir kjent med mange nye, koselige mennesker. 

Annonse fra Eliteserien: