Marius Lode, Patrick Berg og Ulrik Saltnes i kampen mot Strømsgodset i 2020.

Hardtarbeidende Sandefjord neste

Nok en hjemmekamp står på menyen for Bodø/Glimt denne helgen. I den siste kampen før landslagspausen er det Sandefjord som står på motsatt banehalvdel.

Annonse:

Sandefjord er i god form, og kommer fra et meget sterkt resultat på Røkkeløkka. Moldenserne ble akkurat ett nummer for små for hvalfangerne som gikk seirende av banen etter en god 1-0-kamp. 

Bodø/Glimt er også i god form, for ikke å si storform. Selv ikke med en midtukekamp i Milano i beina gikk de helgule på poengtap forrige uke. Vålerenga kom på besøk til Aspmyra, sa de skulle vinne og dro hjem uten noen ting. Jens Petter Hauges straffemiss var ikke nok til å gi Vålerenga det de trengte, nei, selv ikke Marius Lodes røde kort var nok til at Osloslaget kom særlig mye nærmere poeng. Kasper Junker og Philip Zinckernagel, vårt danske dynamitt sørget for en solid 2-0-seier mot Vålerenga. 

Bodø/Glimt er fortsatt på tabelltopp, og luka ned til andreplassen (som nå er Rosenborg) bare øker. Før helgas runde er det 18 poeng ned til serietoern. 

Kveldens motstander

Sandefjord var dømt nord og ned av de aller fleste før sesongen, men de har virkelig fått sving på sakene i hvalfangerbyen i gamle Vestfold. Foreløpig ligger den nyopprykkede klubben på 11.plass med 23 poeng. Det er en grei luke på 8 poeng ned til Start som ligger på kvalikkampen. 

Sandefjord har hatt noen overraskende resultater i årets sesong. Sist mot Molde på Aker Stadion forrige uke, hvor de som nevnt vant 1-0. Men de blå vant også mot Molde i Sandefjord og har med det tatt seks av seks mulige poeng mot den regjerende seriemesteren. Ellers er det jo verdt å nevne 4-3-seieren i Drammen, som et høydepunkt for Sandefjord i år. Der det avgjørende vinnermålet kom på overtid. 

Sandefjord slo også Odd i Skien i den første serierunden. 

Det ble en tett og jevn kamp da Glimt og Sandefjord møttes i Sandefjord i sommer. Det måtte en sen scoring fra Ulrik Saltnes til for å skille lagene, og kampen endte til slutt 2-1 i Glimts favør etter at Boniface scoret kampens første mål. 

For statistikknerdene

Bodø/Glimt og Sandefjord har møttes syv ganger før i Eliteserien. Det er liten tvil om at statistikken taler i nordlendingenes favør. For Glimt har vunnet tre kamper, og bare én gang har Sandefjord vunnet. Det skjedde i første serierunde i 2015 på daværende Komplett.no Arena. 

Sandefjord har aldri vunnet en seriekamp i Eliteserien på Aspmyra. To ganger har Glimt vunnet. Én kamp har endt uavgjort. Det skjedde sist lagene møttes, nemlig i 2018. Den kampen endte 1-1. 

De to lagene har møttes flere ganger på nivå to. 

Annonse fra Eliteserien: