Hauge får proffkontrakt

Runar Hauge har signert sin første proffkontrakt med Bodø/Glimt og vil spille seg til fast plass på laget.

Annonse:

Dagen før Glimts A-lag skal møte Start til en meget viktig toppkamp i Kristiansand signerte bodøgutten Runar Hauge sin aller første proffkontrakt med de helgule fra nord. 

Hauge har de siste årene hyppig frekventert på Glimts akademilag. Der har han levert såpass godt at han nå belønnes med proffkontrakt. Det er stort for en bodøværing. 

- Jeg kom til Glimt som tolvåring og har siden det gått gradene. Nå er det stort å skulle bli en del av de store guttene og ta del i det som skjer rundt A-laget, sier han og påpeker at Glimt alltid har vært laget hans.

- Selv om jeg spilte for Junkeren før jeg kom til Glimt og har hatt mange kamper mot Glimt har jeg alltid gått på kamper på Aspmyra. 

En litt annerledes spiller

Hauges storebror, Jens Petter signerte proffkontrakt med Glimt i 2016 og har allerede spilt seg til tilnærmet fast plass på laget. Om lillebror får en lite bratt kurve er han ikke sikker på, men håper å få noen sjanser. 

- Det har gått fort for Jens Petter og han har oppnådd utrolig mye på ett år, og dersom jeg oppnår halvparten av det på ett år er jeg fornøyd, sier han med glimt i øyet. 

Selv om Runar og Jens Petter er søsken er det noen forskjeller på de to, sånn spillestilmessig. 

- Jeg er en litt annen type spiller. Jeg liker å få ballen litt dypere i banen, men ellers er vi begge flinke på å ta med oss ballen og slå pasninger.

- Jeg legger ned mye innsats og mye trøkk. Har jobbing ligger i bunnen og så kommer alt det andre i tillegg, sier den nye proffspilleren som helst spiller i indreløperposisjon.

Vil ut til en av de fem store

Selv om Hauge akkurat har signert sin første proffkontrakt er det ingenting i veien med ambisjonene. Likevel tar han ett steg av gangen. 

- Jeg vil spille noen kamper i Eliteserien neste år, for jeg tror vi rykker opp. Etter det må jeg spille meg til en plass på laget og holde meg på landslaget. I sikt har jeg et mål om å spille i en av de fem store ligaene i Europa, avslutter Hauge. 

Runar Hauge har signert en treårsavtale med Bodø/Glimt. 

Annonse fra Eliteserien: