Morten Konradsen og Brede Moe på treningsleir på Marbella 2021.

Hjemmetrening med Brede og Morten

Bli bedre i fotball, selv om du ikke får dratt på trening. Her får du noen tips fra A-laget!

Annonse:

Mens Bodø er nedstengt er det mange barn og unge som ikke får trent. Brede Moe og Morten Konradsen har noen øvelser på lur som kan hjelpe deg til å bli en bedre fotballspiller og bli bedre venn med ballen. Selv om du ikke kan dra på fellestrening! 

Det er tre forskjellige øvelser, alle med ulike nivåer. Når du har fullført en øvelse og alle nivåene, går du videre til neste.

Vi oppfordrer alle til å respektere retningslinjene fra Folkehelseinstituttet og samtidig benytte denne perioden til å holde seg i aktivitet og trene best mulig.

Øvelse 1: Triksing

Denne øvelsen består av åtte "level". Klarer du alle åtte? Det kan være litt vanskelig, så du kan prøve å få hjelp av en voksen til å forstå hva du skal gjøre. 

I videoen under viser Brede og Morten deg hvordan det skal gjøres, og like under her får du hele oppskriften.

Level 1: Hold ballen i lufta (det er lov med sprett) 20 ganger

Level 2: Hold ballen i lufta (det er lov med sprett) 20 ganger. Nå må du bruke annenhver fot.

Level 3: Hold ballen i lufta (ikke lov med sprett) 20 ganger

Level 4: Hold ballen i lufta (ikke lov med sprett) 20 ganger. Bruk annenhver fot.

Level 5: Hold ballen i lufta, bruk både innsiden og utsiden av foten din (vrista er også lov)

Level 6: Hold ballen i lufta og triks med den i denne rekkefølgen. Først på hodet, deretter på venstre og så høyre fot. Så tar du den på venstre og høyre lår før du avslutter med å dempe den på brystet.

Level 7: Triks med ballen og før foten rundt ballen. Dette trikset kalles "Jorda rundt".

Level 8: Gjør "jorda rundt" med begge føttene. Slik Morten viser i videoen.

Nå som du har klart level 8 er du klar til å gå videre til neste øvelse! Lykke til!

Øvelse 2: Triksing med en venn

Denne øvelsen består også av åtte level og er nesten lik den forrige øvelsen, men nå må du finne en venn du kan stå to meter unna og gjøre øvelsene sammen med. 

Level 1: Hold ballen i lufta mellom dere (det er lov med sprett) 20 ganger

Level 2: Hold ballen i lufta (det er lov med sprett) 20 ganger. Nå må du bruke annenhver fot mens dere sentrer frem og tilbake til hverandre.

Level 3: Hold ballen i lufta (ikke lov med sprett) 20 ganger mens dere sentrer frem og tilbake til hverandre.

Level 4: Hold ballen i lufta (ikke lov med sprett) 20 ganger. Bruk annenhver fot mens dere sentrer frem og tilbake til hverandre.

Level 5: Hold ballen i lufta, bruk både innsiden og utsiden av foten din (vrista er også lov) mens dere sentrer frem og tilbake til hverandre.

Level 6: Denne er nok litt vanskelig, så her trengs det øving! Hold ballen i lufta og triks med den i denne rekkefølgen. Først på hodet, deretter på venstre og så høyre fot. Så tar du den på venstre og høyre lår før du avslutter med å dempe den på brystet. Når du er ferdig sentrer du til vennen din som gjør det samme.

Level 7: Triks med ballen og før foten rundt ballen. Dette trikset kalles "Jorda rundt". Når du har tatt "jorde rundt" sentrer du til vennen din.

Level 8: Gjør "jorda rundt" med begge føttene. Slik Morten og Brede viser i videoen.

Øvelse 3: Pasninger

Denne øvelsen har tre level, men man kan holde på i det "uendelige". Gjør det hele gjerne til en konkurranse dersom du har flere med på banen. Da kan to og to gå sammen og vinnerne er de som kommer lengst i løpet av for eksempel ti minutter. 

Level 1: Sett opp to firkanter på cirka tre ganger tre meter. Ha de to firkantene tre meter fra hverandre. Gå i hver deres firkant og slå pasninger til den andre. Det er ikke lov å forlate firkanten sin.

Når dere har klart ti pasninger til hverandre flytter dere firkantene én meter fra hverandre. Sånn kan dere holde på til dere kan slå pasninger over hele banen.

Level 2: Sett opp de samme firkantene. De samme reglene gjelder her, men nå skal ballen bare sprette én gang. Det gjør det litt mer vanskelig, ikke sant?

Når dere har klart ti pasninger til hverandre flytter dere firkantene én meter fra hverandre. Sånn kan dere holde på til dere kan slå pasninger over hele banen.

Level 3: Sett opp de samme firkantene. De samme reglene gjelder her, men nå skal ikke ballen sprette i det hele tatt. Dette er veldig vanskelig, så det er lov å øve litt.

Når dere har klart ti pasninger til hverandre flytter dere firkantene én meter fra hverandre. Sånn kan dere holde på til dere kan slå pasninger over hele banen.

Annonse fra Eliteserien: