Høibråten: – Det er litt mer fyring nå

Marius Høibråten tar med seg verdifull erfaring inn i en spennende sesong.

Annonse:

Sesongen 2021 blir en av de aller viktigste sesongene i FK Bodø/Glimts historie. For første gang skal klubben forsøke å kvalifisere seg til Champions League. De siste dagene inn mot seriestarten legges innsatsen ned på treningsfeltet for å spisse formen. 

Det er ikke mange av spillerne i dagens tropp som har erfaring fra Champions League-kvalifisering fra før. Marius Høibråten er én av tre som har prøvd seg på det nivået tidligere (Morten Konradsen og Erik Botheim har også kamper i CL-kvalikk) og håper å ta med seg den erfaringa inn i 2021. 

– Det er jo kamper som må vinnes om vi skal komme oss videre, men den største forskjellen på slike lag er at de er mye mer kyniske enn de norske lagene. For all del, det er gode lag, men de filmer gjerne mer og drøyer mer tid. Da gjelder det å holde hodet kaldt og holde fokus på det vi skal gjøre. Det har vi jo vært flinke til tidligere, sier Høibråten. 

– Man blir aldri vant til det

Høibråten kom til Bodø/Glimt foran 2020-sesongen og tok opp kampen med Marius Lode og Brede Moe om spilletid som midtstopper. I likhet med flere andre var møtet med treningskulten i Bodø/Glimt et lite sjokk. 

– Det var en brå overgang. Vi er kanskje ikke det laget som har de lengste treningsøktene i Eliteserien, men vi er kjent for å ha en voldsomt intensitet. Det er noen tunge uker nå og det var noen bra steg opp for min del. Du blir vel egentlig aldri helt vant til treninga. Du blir alltid sliten og du kjenner det på kroppen hver uke, sier han. 

– Men når du er i sonen så går ting litt på autopilot. Jeg kjenner at det begynner å dra seg til nå, det er litt mer fyring inn mot seriestart.  

– Vi overraska oss selv også

Som ny i laget ble Høibråten på mange måter kasta rett inn i et maskineri som virka å aldri slutte å fungere. Glimt tok seier etter seier og scorte mål etter mål gjennom hele sesongen. Selv prestenterte han seg for sitt nye publkum med en suser i bortekampen mot Odd tidlig på sesongen. 

– Det var helt rått å være en del av det laget. Jeg tror vi overraska oss selv litt også i løpet av sesongen. Det var noen utrolig artige kamper og veldig gøy at vi fikk krona det hele med seriegull, sier den regjerende seriemesteren. 

Nå starter det hele opp igjen, og i første serierunde blir det et aldri så lite derby på Aspmyra. Høibråten har greit med erfaring fra "Slaget om Nord-Norge" fra tidligere. 

– Jeg rakk jo å spille 90 sekunder i treningskampen for et par uker siden, ler han selvironisk. 

Høibråten ble byttet inn i den andre omgangen og 90 sekunder senere ble han sendt i dusjen. 

– Det skjedde fort! Jeg hadde litt uflaks, sånn skal ikke skje, men det skjedde. Da var det bare å komme seg i dusjen. 

Var det noe poeng i å dusje?

– Nei, jeg dusja ikka, ler han. 

Når Tromsø kommer på besøk på søndag er det dessverre bare tillatt med 600 tilskuere, men Håibråten frykter ikke at det skal gå utover stemninga på stadion. 

– Det er naturligvis veldig synd at vi ikke kan ha flere tilskuere enn 600, men vi så i fjor at de som var her lagde et vanvittig leven. Det var ingen stadioner i Eliteserien med bedre stemning enn her, sier han avslutningsvis. 

Se hele intervjuet med Høibråten i videovinduet nedenfor: 

 

Annonse fra Eliteserien: