Høibråten i podkast: – Må levere de gangene jeg får muligheten

Høibråten er ukas gjest og svarer på lytternes spørsmål.

Annonse:

Marius Høibråten har vært en del av Bodø/Glimt siden våren 2020. I sin første sesong i klubben ble det både seriegull og rekordfall for hans nye klubb. Hele historien om hvordan Høibråten har opplevd tiden i Glimt kan du høre i denne ukas episode av podkasten 4-3-3.

Til tross for østlendingen har levert på et høyt nivå hver eneste gang han har vært på banen for de helgule har han stort sett vært tredjevalget på stopperplass. Både Marius Lode og Brede Moe har levert på et så høyt nivå at de har vært vanskelige å ta plassen fra.

– Det er selvfølgelig veldig krevende og veldig tungt å ikke få spille. Det er jo en vanskelig posisjon å være i, for du ønsker selvsagt å spille alle kampene. Det er jo derfor man er fotballspiller, sier han i ukas episode.

For som alle andre fotballspillere drømmer også Høibråten om å bli så god som mulig og spille på det aller høyeste nivået. Da nytter det ikke å sitte på benken.

– Man vil bli så god som mulig og da må man spille. Men det er to vanvittig gode stoppere, så konkurransen er knallhard.

– Et av de beste valgene i karrieren

Når man blir henvist til benken selv om man leverer på et høyt nivå er det nok mange som får en liten knekk, men Høibråten velger bevisst å bruke energien sin til noe positivt.

– Man må bruke energien på det man kan gjøre noe med, og det er å trene hardt hver eneste dag. Passe på å levere de gangene du får muligheten. Gjør du ikke det går det kun utover deg selv. Jeg ønsker jo å spille mer enn jeg får, men det ønsker alle som sitter på benken.

_DSC2106.jpg
Mot CSKA Sofia var Marius Høibråten tilbake i startelleveren for Glimt. Foto: Kent Even Grundstad

Selv om Høibråten ofte blir valgt bak sine to stopperkollegaer, har han fått en god del spilletid likevel. Blant annet har både skader og karantener gitt midtstopperen spilletid i de bakre rekker. Og han angrer ikke på valget om å reise nordover i fjor vår.

– Jeg trives veldig godt i Bodø/Glimt og siden jeg kom hit har jeg tatt store steg og utviklet meg mye som fotballspiller. Det er et av de beste valgene jeg har tatt i karrieren. Jeg prøver hver dag og flytte grensene sine og bli enda bedre. En dag skal jeg være den foretrukne stopperen.

Og dersom du lurer på hvordan slumreknappen på vekkerklokka holdt på å spolere drømmeovergangen til Glimt anbefaler vi at du lytter til episoden med Marius Høibråten.

Inspirert av Lode og Moe

Både Marius Lode og Brede Moe, har vært i Høibråtens sko. De kom til Glimt og har måtte kjempe seg til fast plass og har utviklet seg voldsomt i løpet av sine år i klubben. Det er en god inspirasjon og motivasjon for Høibråten.

– Historien til både Marius og Brede er solskinnshistorier og du ser hvor gode de har blitt. Det kan man se på andre spillere i Glimt også. Ta for eksempel Philip Zinckernagel og Kasper Junker som blomstra her og ble vanvittig gode. Det handler om måten Glimt driver på.

For det er flere spillere som har glidd inn i Glimts system de siste årene. Både Sondre Brunstad Fet, Alfons Sampsted, Erik Botheim og Ola Solbakken er nå naturlige valg for Kjetil Knutsen etter å ha utviklet seg i klubben.

_DSC8630.jpg
Høibråten (i frotn) både konkurrerer, samarbeider med og lar seg inspirere av stopperkollega og navnebror, Lode. Foto: Kent Even Grundstad

– De henter spillere de har tro på og gir oss tid til å være oss selv, du blir dytta i riktig retning og stiller harde krav her. Det er mange gode eksempler på spillere som har kommet hit og blitt så gode. Det er spesielt gøy å se Lode og Moe som har blitt så gode her og begge er landslagsaktuelle i mine øyne, sier Høibråten i 4-3-3.

– Som å hoppe etter Wirkola

I jakten på spilletid, og på grunn av en del tilfeldigheter har Marius Høibråten vikariert som back noen ganger denne sesongen. Blant annet borte mot Legia Warszawa i Champions League-kvalifiseringen. Det var en krevende utfordring:

– Man må jo bare løse det på min måte. Jeg er ikke i nærheten av Fredrik André Bjørkan når det kommer til offensive raid, men det har vært gøy på back også.Som back er nok kvalitetene mine best defensivt, tror jeg. Jeg stepper inn og gjør en jobb der det trengs, men noen fremtid på venstreback tror jeg ikke jeg har, flirer han.

Og når Bodø-publikummet har blitt vant med en offensiv Bjørkan på backen blir det kanskje vanskelig å venne seg til en litt mer defensiv Høibråten, tror han selv.  

– Det blir som å hoppe etter Wirkola! Alle har blitt vant med å se Bjørkan på den backen der, så det er en ganske grei nedgradering når jeg kommer inn, ler han og kommer plutselig på kampen mot Sarpsborg 08 i sommer;

– Jeg scora jo der! Har Fredrik scora i år? Det tror jeg sannelig ikke. Det må jeg huske å gni inn. Jeg er den venstrebacken med flest mål for Glimt i år. Har du sett på makan! S*@!&!

Hør hele episoden med Marius Høibråten her

Ukas gjest er en av de yngste som har spilt Eliteserien for Lillestrøm, og har spilt i Europa med både Strømsgodset og Bodø/Glimt. Og etter at han kom til nordlandsmeteropolen er han klar for å ta nye steg og kanskje får han oppfylt utenlandsdrømmen. Tiden vil vise, men først skal han uansett gjennom en spennende høst i Bodø

Hvordan trives han på backen og hvordan holdt slumreknappen på å spolere hele Glimt-overgangen? Hvem er lagets Fantasy-ekspert og hvorfor ble han jaga fra LSK-trening som 18 åring? Svaret på disse spørsmålene og mange flere får du i den første episoden av 4-3-3.

 

4-3-3 er en podcast fra Bodø/Glimt med Regine Boym og Niklas Aune Johnsen. Vi inviterer spennende gjester til en prat om fotball, Glimt og livet. I tillegg stikker det alltid innom en fra klubben som kan fortelle litt om status på tingenes tilstand her og nå. Podcasten finnes på de aller fleste steder hvor man vanligvis finner podcaster.

Søk på 4-3-3 eller Bodø/Glimt, så finner du oss Husk å følge oss på andre sosiale medier.

Lurer du på noe? Eller har ris eller ros? Send en epost til [email protected]

Annonse fra Eliteserien: