Høibråten stortrives på leir: – Må bruke tiden godt

Marius Høibråten er ikke i tvil om viktigheten av treningsleir i Spania.

Annonse:

I disse dager er Bodø/Glimt på plass i Spania for å legge grunnlaget for den kommende og viktige sesongen som venter de helgule. Marius Høibråten er ikke i tvil om at en slik treningsleir er viktig for de månedene med fotball som kommer. 

– Dette betyr veldig mye. Først og fremst er det jo deilig å komme seg litt unna hjemme. Det er fint å kunne gå 100 prosent inn i "fotballbobla" og fokusere kun på fotball, uten å måtte henge opp tørk eller vaske gulvet hjemme. Det er her vi legger grunnlaget for resten av sesongen, sier han i ukas episode av 4-3-3, Glimts egen podkast. 

I årets sesongoppkjøring er nemlig Marius Høibråten fast inventar som "sidekick" i den populære podkasten. I ukas episode får han og programleder, Niklas Aune Johnsen besøk av Ola Solbakken på hotellet i Spania. Episoden slippes førstkommende fredag og kan lyttes til der du hører podkast. 

Fine forhold

I likhet med Brice Wembangomo og Kjetil Knutsen som tidligere i treningsuka har uttalt seg om forholdene i Spania er også Høibråten svært fornøyd med solskinn og strøkne gressmatter.

– Det er veldig fine forhold her. Været har kommet seg også. Det var lit grått i starten, men nå er det sol og ingenting å klage på.

Og i varmen fra den spanske sola får spillerne ytt sitt aller beste og sørge for at formen er på topp foran årets første obligatoriske kamp, som snart står for tur.

– Vi trenger to økter om dagen, legger ned en solid innsats før en spennende Celtic-kamp. 

Marius Høibråten med gul vest i spania 2022.JPG

– Gjelder å bruke tiden godt

Men selv om sesongen kommer tidligere enn noen gang før er det mer som må på plass før laget er helt klare. Det er flere nye spillere i troppen som har blitt tatt godt imot av Høibråten og co. 

– Det har kommet en del ny spillere, så det gjelder å bruke tiden godt og få fasa de inn så fort som mulig. Det har jeg troa på at vi skal klare.

Glimt åpner sesongen med to svært viktige kamper mot Celtic i februar før det i alle fall blir både cup og treningskamper før Eliteserien sparkes i gang i starten av april.

– Det er lenge til seriestart, så vi har god tid sånn sett. Men dette også handler om å bygge samhold og lære å kjenne hverandre. En slik treningsleir gir det lille ekstra, og når forholdene er upåklagelige er det perfekt for å legge grunnlaget, avslutter han. 

Ukas episode av 4-3-3 blir tilgjengelig der du hører podkast førstkommende fredag. Der kan du høre Ola Solbakken fortelle om den korte gullfesten i 2020, den gangen han nesten ble nektet ombordstigning i et fly og hvorfor han ikke lenger drikker blåbærmelk før kamp. 

Annonse fra Eliteserien: