Glimt vant i Tromsø

Bodø/Glimt fortsetter poengfangsten, og denne gangen var det TUIL Tromsdalen som ble for svake for de gule fra Bodø

Etter et intenst drama på Aspmyra på tirsdag, har Bodø/Glimt nå reist til Tromsø og Tromsdalen for å få med seg tre nye poeng fra nord. Forrige gang Glimt var på besøk på TUIL Arena, i en tellende kamp, ble de gule sendt hjem som slakt, etter at hjemmelaget vant 6-2 i NM i 2015. Nå er Bjørkan klar for å revansjere stortapet, og fortsette poengfangsten.

Følgenede elleve spiller fra start for Bodø/Glimt: Ricardo Friedrich - Thomas Jacobsen, Marius Lode, Ulrik Saltnes, Emil Jonassen - Vegard Leikvoll Moberg, Mathias Normann, Jose Angel - Patrick Berg, Kristian Fardal Opseth, Trond Olsen

Benken: Simon Thomas, Daniel Edvardsen, Jens Petter Hauge, Thomas Drage, Nemanja Mladenovic og Kachi

Det skulle ikke ta mer enn 5 minutter før det første målet var en realitet, og det var hjemmelaget som tok ledelsen. Etter mye klabb og babb i feltet klarte til slutt Tobias Vibe å banke ballen i mål, og dermed 1-0 til det blå hjemmelaget. Til tross for en tidlig hjemmescoring var det det gule bortelaget som tok styringen.

Presset skulle til slutt resultere i scoring, for etter 10 minutter var det jubel i den andre enden. Fardal Opseth skøyt et frispark fra drøye 17 meter, ballen traff tverrliggeren og endte i i beina til Leikvoll Moberg. Bergenseren gjorde ingen feil da han plasserte ballen i mål bak en utspilt TUIL-keeper.

Det var tydelig at Bodø/Glimt ville mest denne omgangen, og de gule fortsatte å presse mot TUIL-forsvaret etter utlikningen. Etter 23 minutter spilt satt den igjen for Bjørkans gutter. Kristian Fardal Opseth viste mot Fredrikstad at han har krutt i beina fra distanse, og mot TUIL ville han ikke være noe dårlige. Den utlånte sokningen dundret til fra drøye 25 meter, og den svartkledde burvokteren kunne bare se den ballen legge seg i nettet bak han. Dermed 2-1 ti Glimt!

Hjemmelaget produserte flere farligheter den siste halvdelen av omgangen, og samtlige tilskuere trodde nok at ballen var inne da Ricardo på mystisk vis hadde forsvunnet fra målområdet. Etter mye klabb og babb fikk til slutt en TUIL-spiller avsluttet, men flere gule spillere sto i veien, og ballen kom seg aldri over linja. Mange sjanser til tross, ingen av lagene maktet å score flere mål, og dermed sto det 2-1 til Glimt etter de første 45 minuttene.

PAUSE

Det blå hjemmelaget fortsatte trøkket etter pause, men det er Glimt som produserte omgangens første store sjanse. Etter godt spill fra høyre, fikk til slutt Jose Angel ballen like utenfor sekstenmeteren, og banket til, men den hvite kula smalt i tverrliggeren og inn igjen på banen. Ingen gule fikk tak i returen, og TUIL slapp unna for denne gang.

Glimt fortsatte det høye presset, og etter 61 minutter satt den igjen for det gule bortelaget. Et innlegg fra høyre ble slått bakerst i feltet, og hvem andre enn Leikvoll Moberg  venter på bakerste stolpe. Vestlendingen gjorde ingen feil i duell med TUILs bakerste mann. Moberg ble dermed tomålsscorer i hans andre kamp på rad. 3-1 til Glimt!

Etter Glimt sin tredje scoring handlet det meste om hjemmelaget, og etter 78 minutter spilt fikk de blå fra Tromsø lønn for strevet. Kaptein Mohammed Ahamed ble spilt gjennom, og gjorde ingen feil i duell med Ricardo Friedrich. 3-2.

Flere mål ble det ikke, og Glimt vant 3-2 i Tromsø!