Hugo Vetlesen sikret Glimt 3 poeng

Det ble en slitekamp på Aspmyra i dag, men det endte med 3 poeng til slutt.

Første omgang ble en jevnspilt affære hvor Glimt hadde mest ball. Gjestene fra Sandefjord var aggressive i presset, og Glimt var heldige som ikke ble straffet hardere for det. Etter 7 minutter glapp Haikin en ball i feltet, men heldigvis fikk ikke Sandefjord en fot på den ballen.

Første halvsjanse for Glimt kom etter kvarteret spilt. Bjørkan driblet seg elegant ned langs kanten, og fikk slått et innlegg mot Botheim som headet rett på keeper.

Glimt hadde mye ball, men slet med å komme seg til de store sjansene.

Litt før halvtimen var spilt skjedde det noe som alle med glimthjerte ikke ville se. Fredrik Bjørkan spilte ballen ut, og satte seg ned. Det kunne se ut som han hadde smerter i kneet, og båtte byttes ut. Marius Høibråten steppet inn på venstrebacken.

Den største muligheten for hjemmelaget kom etter 33 minutter. Elias Hagen mottok ballen på rundt 20 meter, og smalt ballen i stanga! Keeper var utspilt, men dessverre var ikke centimetrene på Glimts side. Det hjemmefansen kunne juble for til pause var at Molde lå under med 0-3 i Drammen.

Andre omgang startet litt som den første, hvor Glimt hadde mye ball uten å skape de største mulighetene.

Etter 63 minutter satt den endelig for nordlendingene! Ola Solbakken slo en fin pasning ut til Amahl Pellegrino på venstrekanten. Venstrevingen løftet blikket, og så Vetlesens som kom på et løp fra dypet. Glimts nummer 10 gjorde ingen feil, og bredsidet inn 1-0.

Etter den forløsende scoringen fortsatte Glimt å ha mye ball uten å skape de store mulighetene.

I det 78. minutt var Glimt nære å doble ledelsen. Etter fint spill på siste tredelen fikk Erik Botheim ballen inni 16-meteren. Han prøvde å bøye ballen i lengste, men dessverre for Glimt gikk ballen utenfor lengste krysset.

Sandefjord var absolutt ikke ufarlige i andre omgang. Nikita Haikin vartet opp med en matchvinnerredning da Sandefjord plutselig fikk en gigamulighet. Ruud Tveter fikk sendt avgårde en avslutning fra fem meter, hvor Haikin på mesterlig vis fikk reddet!

Som alle sikkert har fått med seg, så gikk Molde på en kjempesmell i Drammen. Det betyr at Glimt leder med 7 poeng på toppen av tabellen! Med andre ord: Hvis Glimt vinner tre av sine siste fem kamper er gullet sikret!