Glimt skal til Færøyene

Annonse:

Trekningen av UEFA Champions League-kvalifiseringen er gjort, og nå er det klart at Glimt møter færøysk motstand. Hjemmekampen mot KI Klaksvik spilles 5. eller 6. juli, før returoppgjøret finner sted på øyene i havgapet én uke senere. 

For andre året på rad er Bodø/Glimts navn på en av lappene som skal trekkes opp av bollene i den første kvalifiseringsrunden i Champions League. Trekningen er klokken 12:00 tirsdag, og kan følges direkte på UEFAs nettsider. 

Du finner streamen ved å klikke her

Bodø/Glimt er seedet i den førte runden, som betyr at Glimt mest sannsynlig trekkes mot et svakere lag. I alle fall på papiret.

Mandag ettermiddag offentliggjorde UEFA trekningsgruppene. Det vil si at vi allerede nå vet hvilke åtte lag Glimt kan trekke. Det antatt beste useedede laget, Lech Posnan fra Polen havnet ikke i samme gruppe som Glimt, og dermed unngå de helgule en ny tur til Polen i første kvalifiseringsrunde. 

Også de lengste reisene ble luket ut mandag kveld. I Glimts gruppe finner vi seriemesterne fra Nord-Irland, Kosovo, Færøyene og Latvia. I tillegg finner vi også vinneren av den innledende runden, som enda ikke er spilt. 

Her er lagene Glimt kan møte: 

Useedet
Linfield (NIR)
KÍ (FRO)
RFS (LVA)
Ballkani (KOS)
Vinneren av innledende runder

De innledende rundene avgjøres først 24. juni. Her møtes: 

Levadia Tallinn (EST) – Vikingur Reykjavik (ISL)
La Fiorita (SNM) – Inter Club d'Escaldes (AND)

Semifinalene spilles 21. juni, og finalen spilles 24. juni. 

Dermed kan det bli retur til både Kosovo og Island, hvor Glimt også var på besøk i fjor sommer i Conference League-kvalifiseringen. Glimt har også tidligere vært i både Latvia og Estland i kvalifiseringer til Europa. 

De seedete lagene i Glimts gruppe er som følger (Glimt kan ikke møte disse lagene):

Seedet
Malmö (SWE)
Bodø/Glimt (NOR)
HJK (FIN)
The New Saints (WAL)
Žalgiris (LIT)

Annonse fra Eliteserien: