I England på treningsleir: – Vi skaper minner

Glimt-Akademiet på tur til England med G14 og G15.

Annonse:

Sesongen er på hell, men på onsdag reiste Akademiet til England og Blackburn, her blir trenere, spillere og støtteapparat til tirsdag før det er hjem til Bodø.

Gregg Broughton og Paul Gray har tidligere jobbet i Glimt og er nå å finne i Blackburn, så med disse kontaktene ble Akademiet sin destinasjon nettopp Blackburn som ligger nordvest i England. 

(Bildeserie nederst i saken)

– Minner for livet

– Gutta på 2007-laget har spart i 3 år - pengene måtte brukes opp før de splittes opp. Målet med denne turen er det sosiale og skape minner for livet, hvor mange 14-15 åringer får lov til å reise til Manchester City sitt anlegg og møte City og i tillegg vinne? Det å møte motstand som City, Blackburn, Burnley og Preston North End gir oss en indikasjon på hvor nivået ligger.
For oss som trenerteam er det inspirende å møte trenere fra storklubber som City og Blackburn, det gir oss en pekepinn på hva vi gjør riktig og hva vi kan bli bedre på, sier Thomas Jacobsen som er spillerutvikler for G13-16.

DSC08276.jpg

Ubeseiret så langt

G15 møte fredag kveld Preston North End i lett regn inne på Blackburn sitt treningsanlegg. Kampen var til tider jevnspilt, men de helgule var hakket vassere i siste tredjedel av banen og vinner til slutt 4-0.

Lørdag formiddag reiste gutta til solfylte Manchester for å spille mot Manchester City på treningsanlegget som i 2014 kostet 2 milliarder å bygge. En fantastisk ramme før møtet med G14 fra City som ikke hadde tapt en kamp i 2022. Kampen var jevnspilt med et lite overtak til City som kom til flere sjanser enn Glimt i 1.omgang. 0-0 til pause, andre omgangen utartet seg ganske så likt med et lite overtak til City, men G14 fra Bodø stod opp og jobbet seg inn i kampen. Like før slutt får Glimt straffe og denne settes iskaldt av Eryk Lukaszka. Liten mot stor, det umulige er mulig - de helgule vinner 1-0 over City i Manchester.

DSC08918.jpg

Søndag formiddag var det nok en gang G14 som skulle i aksjon, denne gangen mot vertskapet Blackburn sine G14 og Burnley sine G14-gutter. En omgang mot hvert av lagene, hvor det det til slutt blir 1-1 i begge kamper. G14 kan reise fra England ubeseiret.

– Morsomt å spille gress, på slikt underlag blir det fort en annen type fotball enn kunstgress som vi er vant med hjemme i Bodø, flere dueller og mer fysisk fotball. Gøy å få testet oss mot god motstand, jeg føler vi får til det vi har trent på og vi hevder oss, samtidig for en bekreftelse på hva vi har å jobbe med når vi starter opp neste år. Boost å møte motstandere som City, det gir en boost til hele gruppa. Den største forskjellen fra hjemme og hos de vi har møtt så langt er treningsfasiliteter og ikke minst ressursene de har tilknyttet sine ungdomslag, forteller Christoffer Ervik som er spillerutvikler G13-16.

DSC09117.jpg
Her avbildet til venstre i bildet

G15 møter Blackburn Rovers sitt G15 til kveldskampen mandag 21.november. 

 

 

Annonse fra Eliteserien: