I Oslo for å vise seg frem

Spillerutviklerne fra Glimt-Akademiet G6-12, har tatt med 24 tolvåringer til Oslo for å delta på NTFs Elitetiltak 24.-25. september.

Annonse:

Glimt-Akademiets spillerutviklere for G6-12 tar med seg 24 spente og håpefulle fotballspillere til årets Elitetiltak i Oslo. Raymond Rachid, Petter Mentzoni og Elias Jøssang Kerchaoui skal sammen ha ansvaret for 22 spillere fra Bodø, samt to hospitanter fra Mosjøen og Mjølner. 

Elitetiltaket er en turnering som arrangeres i regi av NTF hvor tolvåringer fra hele Norge møtes for å vise seg frem. Kampene spilles på Ekeberg, KFUM Arena og Ekebergsletta lørdag 24.09 og søndag 25.09, men gjengen fra Bodø reiste fra Bodø allerede fredag 23.09.  

Elitetiltak  2022-2.jpg
Guttene er klare for avreise fra Bodø Lufthavn fredag 24. september.

Alle påmeldte lag skal spille fire kamper hver. For Glimt sine spillere er det lovet minst 75 minutter spilletid per spiller.

Lørdag:
09:30 - 10:30 Glimt - Brann
11:30 - 12:00 Glimt - Grorud
14:30 - 15:30 Glimt - KFUM
17:30 - 18:30 Glimt - Sandefjord

Søndag:
09:30 - 10:30 Glimt - Strømsgodset
11:00 - 12:00 Glimt - FK Haugesund 

Både for å overholde lovnaden om 75 minutter spilletid, og for å få tid til å se på hver enkelt spiller, arrangerer Glimt tre ekstra treningskamper. Disse kampene skal spilles mot Grorud, Sandefjord og FK Haugesund. 

- Hensikten med å sette opp ekstra kamper er for at de spillerne som har vært med hele løpet, skal få mulighet til å vise seg bedre frem. Vi ønsker å se hvordan de presterer mot ulike lag og se på hver enkelts individuelle prestasjon. Det sier seg selv at vi får sett mer av hver enkelt spiller når vi har flere spilleminutt, sier spillerutvikler Raymond Rachid.

Glimt-Akademiet går inn i en praktisk periode bak kullissene. Uttaket for neste sesong nærmer seg, og det betyr at det skal taes ut nye lag. Elitetiltaket skal blant annet brukes for å kartlegge hvilke spillere som skal taes ut til Glimt-Akademiets G13 som har uttak allerede 1. november. Det er derfor viktig å få god tid til å vise seg frem.

- Vi er i hovedsak med på Elitetiltaket for å se hvilke nivå tolvåringene i Bodø er, sammenlignet med i resten av landet. For oss spillerutviklere er dette den perfekte anledningen til å få sett en siste gang på hvilke spillere som er aktuelle for uttaket 1. november, avslutter Rachid. 

Annonse fra Eliteserien: