- Ikke tilfeldig lenger

Ulrik Saltnes ble tungen på vektskålen da Glimt tok tilbake topplasseringen i ligaen, etter at Start hadde fått låne den i 24 timer.

Annonse:

Mathias Normann skulle egentlig starte kampen på midtbanen, men en skade satt han ut av spill. Ulrik Saltnes tok plassen og ble den store redningsmannen da Glimt kriget seg til nok en trepoenger. "Salte" står nå med tre mål på fire kamper, og har blitt en viktig mann for Glimt.

Da GLIMT-TV var hjemme hos brønnøysundværingen tidligere i år og spilte inn "Hjemmebane", fikk han spørsmålet om hva som var målet hans for sesongen. Da svarte han ydmykt "Jeg håper å få noen innhopp og bidra så godt jeg kan". Men etter at Kristian Fardal Opseth flyttet inn i kollektivet, er det som om det er en helt ny spiller som løper rundt på banen for Glimt. For noen uker siden gjestet "Salte" Glimtmagasinet og forklarte hvor mye Opseth har betydd for han denne sesongen. 

Aasmund Bjørkan var naturligvis fornøyd med dagens redningsmann.

- Ulrik Saltnes er i ferd å bli en som vet hvor målet står, og han tar nok et stort steg som fotballspiller. 

Sliteseier

Ulrik Saltnes var ikke helt fornøyd med kampen, men er fornøyd med mentaliteten som vises gang på gang.

- Kampen er en typisk sen maikamp, med mye slitne bein. Det blir ikke noe kjempefotball utpå der, men det er enorm forskjell på å klare å vippe sånne kamper i sitt favør og ikke gjøre det. Det har vi gjort gang på gang denne sesongen, og da er det ikke tilfeldig lenger. 

Videre forteller brønnøysundværingen om det å få beskjed så sent som 20 minutter før kampstart at han skal starte kampen. 

- Vi visste før kampen at Mathias Normann var usikker, så jeg forberedte meg som vanlig og var med på oppvarmingen. Jeg fikk beskjed midt under oppvarmingen at jeg måtte ta plassen hans, så det var ingen overraskelser over det. 

På onsdag tar Glimt i mot Elverum til tredje runde i cupen. Da er det nye muligheter for Saltnes og resten av kompaniet og ta en ny seier på veien mot Ullevaal. 

Annonse fra Eliteserien: