August Mikkelsen feirer sammen med Sondre Sørli etter 1-0-seieren mot Strømsgodset på Aspmyra i mai 2024

Ingen tegn til undervurdering: – Vi er nådeløse der

August Mikkelsen med klar beskjed før KFUM-kampen

Annonse:

Mandag reiste Glimt hjem fra Hamar uten poeng i bagasjen for første gang denne sesongen. Fredag, bare fire dager senere står de helgule igjen klare for å kjempe om poeng i Eliteserien. 

Nyopprykkede KFUM, som har imponert stort i årets Eliteserie står på motsatt banehalvdel for å gjøre det de kan for å ta sesongens fjerde seier på bortebane. 

August Mikkelsen har nytt mye tillit i Glimt etter overgangen fra svenske Hammarby i slutten av mars. Han scoret mål i seriepremieren i Fredrikstad, og sier at de helgule tar KFUM på alvor før fredagens eliteserieoppgjør på Aspmyra. 

– Det vi må ha fokus på er oss selv og gjøre det vi kan gjøre noe med. Vi er et godt lag vi også. Men det blir ingen enkel match mot KFUM, sier Mikkelsen om laget som har imponert stort i Eliteserien i år. 

– Kan gjøre det ekkelt for oss

Som nevnt har KFUM allerede vunnet tre bortekamper i 2024. Senest mot RBK på Lerkendal 16. mai. I tillegg har "Kåffa" slått Sarpsborg 08 og Haugesund på bortebane. Den nyopprykkede Oslo-klubben venter stadig på sin første seier på hjemmebane, men har sanket hele 13 poeng på de første ni kampene i år. 

– De har et par gode enkeltspillere som kan gjøre det ekkelt for oss. Vi har ikke sett så veldig mye på KFUM enda, men jeg tror at vi inn mot kamp også skal se litt mer på hvordan vi kan straffe dem i vårt offensive spill, sier Mikkelsen.

Se Mikkelsens scoring mot FFK i første serierunde her: 

16. mai var det et heltent Bodø/Glimt-lag som kjørte på for fullt mot Tromsø på Aspmyra, og vant kampen komfortabelt og overlegent 4–0. Mot HamKam var det derimot et litt flatere batteri, selv om Glimt styrte store deler av spillet på Briskeby. 

Mot KFUM blir det samme energi som tidligere, lover Mikkelsen. 

– Ja, det blir full trøkk. Vi prøver jo alltid å hente frem den energien vi hadde mot TIL i alle kamper. Det skal ikke ha noe å si hvem vi møter. Jeg synes vi har hatt meget god energi i de fleste kampene. Vi må bygge videre på det og dra det enda lengre. Hvis vi ikke går ut med full energi og trøkk mot KFUM kan det bli vanskelig. Det må vi ha i bunn. 

Og det er ikke snakk om å undervurdere KFUM. 

– Nei, vi er nådeløse sånn sett. Vi undervurderer ingen. Vi må ville mer enn alle de vi møter, og det er sånn vi klarer å få resultater. 

Håper på publikumsfest

S Bodø/Glimt-Tromsø (4-0) 16.05.2024 18:00 Aspmyra stadion
T HamKam-Bodø/Glimt (1-0) 20.05.2024 17:00 Briskeby
U Bodø/Glimt-KFUM (2-2) 24.05.2024 19:00 Aspmyra stadion
Eliteserien
TV 2
U Bodø/Glimt-Sandefjord Fotball (1-1) 29.05.2024 19:00 Aspmyra stadion
S Haugesund-Bodø/Glimt (0-1) 02.06.2024 17:00 Haugesund Sparebank Arena
I forrige hjemmekamp, mot TIL på 16. mai tok Glimt en uoffisiell publikumsrekord. Det har aldri vært flere mennesker på kamp på Aspmyra etter ombyggingene på 2000-tallet enn det var forrige torsdag. 

– Det gir jo en helt vanvittig energi. Det er givende og utrolig gøy å spille foran så mange mennsker. Man merker hvor mye det betyr for folk, sier Glimt-spissen. 

Kampen mot KFUM spilles fredag kveld klokken 19:00, en perfekt måte å sparke i gang helga på, med andre ord. 

– Jeg håper virkelig folk kommer på kamp. Det betyr mye for oss også, og vi trenger den hjelpen vi kan få fra tribunen, sier Mikkelsen. 

Det gjenstår tre seriekamper før EM-pausen i Eliteserien. KFUM fredag, deretter venter Sandefjord på Aspmyra 29. mai før Haugesund er motstander 2. juni på bortebane. Men ferien kommer brått på Mikkelsen.

– Jeg har ingen ferieplaner. Jeg har ikke tenk så langt enda. Vi tar det når den tid kommer, nå fokuserer vi på de tre neste kampene.

– Du drar konseptet med "én kamp om gangen" langt når du ti dager før ferien enda ikke har lagt noen planer.

– Ja, jeg må kanskje begynne å se på det? Jeg tar rådet til etterretning. 

Annonse fra Eliteserien: