Isak forlater Glimt: – Blir spesielt å dra

Isak Helstad Amundsen setter kursen sørover.

Annonse:

Isak Helstad Amundsen forlater Bodø/Glimt til fordel for Molde. Lagene ble nylig enige om en overgang, og mandag skrev midtstopperen under på en avtale med laget fra rosenes by. 

– Det kommer alltid en tid der man føler at man kanskje må prøve noe nytt, at man trenger nye impulser og slikt. Jeg har trivdes veldig godt i Glimt, utviklet meg fint som spiller, men nå er det riktig å prøve noe nytt, sier Helstad Amundsen til glimt.no. 

Ny podkastepisode! Hør 4-3-3 nedenfor: 

Drar etter mange år

Helstad Amundsen kom til Bodø/Glimt i 2018 på en overgang fra Brønnøysund. Han startet på B-laget, før han i 2020 signerte sin første A-lagskontrakt.

Siden har han tatt store steg og blitt en viktig del av et Glimt-lag som har vunnet Eliteserien tre av fire ganger de siste årene. 

I 2022 scoret Amundsen for Glimt mot Molde på Aspmyra: 

I 2021 var midtstopperen på utlån hos Tromsø, men siden den gang har Helstad Amundsen hatt fast tilholdssted i Bodø. 

– Jeg har vært mange år i Glimt, helt siden jeg kom sommeren 2018 til B-laget. Det begynner å bli noen år nå, så det blir veldig spesielt å dra. Det er en by, klubb og folk som jeg har blitt veldig glad i og godt kjent med. 

_DSC2587.jpg
Isak Helstad Amundsen og Glimt vant serien i 2023. Nå skal han spille for fjorårets seriefemmer. Foto: Kent Even Grundstad.

Møtes

Nå venter et helt nytt lag og nye utfordringer for midtstopperen fra Brønnøysund. 

– For min del handler det om å komme ordentlig inn i ting, og bli kjent med folk. Det blir en ny spillestil å bli kjent med, sier Helstad Amundsen, som blir lagkamerat med de tidligere Glimt-spillerne Casper Øyvann og Martin Bjørnbak. 

Allerede 25. mars kan det bli mulig å se Helstad Amundsen tilbake på Aspmyra. Da kommer Molde for å spille treningskamp like før seriestart. 

– Det blir nok spesielt, men også veldig skøy. 

Det ble med 31 kamper for de helgule i Eliteserien i denne omgang, i tillegg til 14 kamper i Europa og ti kamper i cupen. I løpet av kampene scoret brønnøygutten fem mål. 

FK Bodø/Glimt vil takke Helstad Amundsen for innsatsen og ønsker lykke til videre!

Isak Helstad Amundsen scoret også mot Odd i 2022. Se scoringen her: 

Annonse fra Eliteserien: