- Jeg bommer ikke to ganger alene med keeper

Kristian Fardal Opseth har hatt en varierende oppkjøring, men i seriepremieren viste kaupingen at han fort kan bli en viktig brikke for Glimt i 2017

I januar signerte Kristian Fardal Opseth en låneavtale med Bodø/Glimt som strekker seg fram til sommeren. Mannen som rager 189 centimeter over bakken skulle fungere som en direkte erstatter for utenlandsfareren Fitim Azemi, men så langt har ikke den høyreiste spissen overbevist nevneverdig. Det skulle snu i sesongens første kamp.

Fardal Opseth startet på topp i tirsdagens kamp mot Kongsvinger, med Trond Olsen og Thomas Drage på hver sin side. Sistnevnte, som ble byttet ut i pausen, debuterte også for Bodø/Glimt i seriespill, men fikk det, som mange andre, ikke helt til i den første omgangen.

Revansjerte straffebom

Den første halvdelen av kampen bar preg av høye skuldre, og to lag som ikke helt fikk det til fremover. Kongsvinger klarte allikevel å finne veien til nettmaskene, og bortelaget ledet knepent til pause.

- Vi fikk en fin "peptalk" i pausen, og gikk ut i med en helt annen innstilling i den andre omgangen, forklarer Fardal Opseth.

Akkurat som kaupingen legger til grunn, kom Glimt ut med en helt annen "guts" etter pause. Etter kun tre minutter spilt satt Trond Olsen inn reduseringen, før hjemmelaget fikk straffe kun minutter senere. Opseth var mannen som skulle skyte Glimt i ledelsen, men klarte ikke å overliste Gorodovoy i Kongsvinger-målet.

Det skulle allikevel ikke ta lang tid før 27-åringen overlistet den russiske sisteskansen. Fardal Opseth fikk en strøken pasning fra Mathias Normann, og gjorde ingen feil da han banket Glimt i ledelsen.

- Det var en helt fantastisk pasning fra Mathias, og jeg bommer ikke to ganger alene med keeper, ler målscoreren.

- Vi kan bedre

Herifra og ut handlet det meste om hjemmelaget, og målene kom slag i slag. Fardal Opseth fikk nok en god pasning i bakrom, denne gangen fra Trond Olsen, og den utlånte spissen satt ballen iskaldt forbi keeper og i mål.

Til tross for en laber førsteomgang, hevet Glimt seg, og vant til slutt 3-2 i sesongens første kamp i OBOS-ligaen. Fardal Opseth er skråsikker på at laget kommer til å forberede seg utover i sesongen.

- En kjempegod følelse med tre poeng i første kamp. Vi var ikke på vårt beste i første omgang, men vi vet at vi kan bedre, beroliger han.

Se videointervju med Kristian Fardal Opseth, Trond Olsen og Aasmund Bjørkan under:

Publisert: 05.04.2017, oppdatert: 07.04.2017
Skrevet av: Carl-Henning Biørnstad. Video: Rolf B. Holte