Joel sørget for en litt lystigere 17.mai: – Mye følelser i sving

Bodø/Glimt så ut til å tape for Tromsø, men så dukket Mvuka opp på overtid

Annonse:

Det var ingen festkamp av verken hjemme- eller bortelaget på Aspmyra på den store festdagen i norsk fotball. 16. mai samlet over 7800 personer seg på Glimts hjemmearena for å følge det tradisjonsrike "Slaget om Nord-Norge". 

Etter en sjansefattig og målløs førsteomgang var det TIL som kom best i gang i andre omgang. Gjestene, i sine svarte nordlysdrakter for anledningen tok ledelsen etter vakkert spill noen minutter inn i omgangen. 

Glimt brukte lang tid på å svare. Eller egentlig gikk det ganske fort, men dommeren annullerte Hugo Vetlsens stupheader-scoring like etter Tromsøs mål. Linjedommeren mente at Vetlesen befant seg i en straffbar offside-posisjon, men unggutten sto trygt plassert på riktig side av linjen. 

Dermed ble publikum for andre gang i kveld snytt for scoring, da også Tromsø fikk et feilaktig annullert mål i første omgang. 

DSC_7211.JPG
Målet til Joel Mvuka betød mye for de 7800 oppmøtte på Aspmyra i kveld. Foto: Kent Even Grundstad

Sørget for lettere stemning

Det var frustrasjon å spore både på banen og på tribunen utover omgangen, men på overtid kom endelig scoringen som sikret ett poeng for hjemmelaget. 

Victor Boniface fant Joel Mvuka med en lekker pasning og den unge bergenseren gjorde ingen feil alene med keeper. En nydelig scoring og poengdeling på Aspmyra. 

– Det var en deilig følelse. Det var godt å komme inn og sikre poeng i dag, sier Mvuka, som erstattet Wembangomo i det 87. minutt. 

Scoringen var hans aller første mål på seniornivå og med det blir det nok en litt lystigere gjeng som går i borgertoget på nasjonaldagen i morgen. 

– Det var mye følelser i sving. 

Se den lekre scoringen til Mvuka og resten av "høydepunktene" fra kampen her: 


Så den komme

For de aller fleste på stadion kom nok scoringen til Glimt litt ut av det blå. Boniface vartet opp med et mesterverk av en asisst da han dro frem en av sine "skjulte pasninger" som fant Mvuka. 

Jeg har sett den før fra Victor, så jeg så den komme, sier Mvuka. Han var på høgget så vi stoler på at han var klar. 

Men selv om scoringen nok betyr mye for feststemte bodøværinger foran nasjonaldagen, tror ikke målscoreren selv at den blir avgjørende for stemningen i morgen. 

– Jeg håper ikke det. Vi skal nok klare å kose oss litt. Vi sikret ett poeng, og det er det viktigste. 

Her er hele intervjuet med en ordknapp målscorer: 

– Jeg er skuffa

Runar Espejord var tilbake fra start for Glimt mot gamle lagkamerater, og var en populær mann i intervjusonen etter kampen. Tromsøværingen var skuffa etter prestasjonen mot barndomsklubben. 

Runar Espejord (t.h.) var skuffet etter poengdeling mot gamle lagkamerater. Foto: Kent Even Grundstad
Runar Espejord (t.h.) var skuffet etter poengdeling mot gamle lagkamerater. Foto: Kent Even Grundstad

– Jeg står her ganske skuffa. Det er for mye rusk i dag. Vi kommer ikke inn i rytmen eller finner noe gli. Ting går ikke avs eg selv, og vi mangler Glimt-rytmen. Vi gir bort ballen for enkelt. 

Espejord fikk spille samtlige 98 minutter på Aspmyra i kveld, og selv om Glimt skapte få sjanser var han hele tiden klar for at den forløsende pasningen skulle komme. I stedet var det kamerat Mvuka som fikk sjansen, og han tok vare på den. 

– Det var fint at vi fikk et poeng på slutten, men det er prestasjonen i sin helhet som er mest skuffende.

– Hvor viktig er det at den scoringen til Joel kommer?

– Det er viktig fordi det er blytungt å tape en 16. mai-kamp, særlig med fullsatt Aspmyra. Med så mange folk her er det jo ekstra skuffende at vi ikke leverer bedre enn i dag. Vi snakker mye om prestasjon i Glimt, men det er jo greit å unngå å tape kamper. 

Se hele intervjuet med Runar Espejord, hvor han sier mer om hvordan det er å spille spiss når laget produserer få sjanser: 

Annonse fra Eliteserien: