Joshua Smits selges til Nederland

Glimts keeper Joshua Smits er ferdig i klubben og vender hjem til Nederland.

Annonse:

Etter to år i Bodø skiller Bodø/Glimt og Joshua Smits lag. Den nederlandske keeperen kom til Glimt foran 2020-sesongen og har voktet buret i 11 Eliteserie-kamper for de helgule. 

Smits selges til nederlandske Willem II Tilburg, som i vår rykket ned fra Æresdivisjonen i hjemlandet. Smits overgang gjelder fra 1. august, men sisteskansen har fått tillatelse til å forlate Bodø allerede nå for å tilbringe oppkjøringen sammen med nye lagkamerater.

Kan endelig bo i eget hus

Joshua Smits holdt nullen mot Celtic i sin siste kamp på Aspmyra. Foto: Kent Even Grundstad
Joshua Smits holdt nullen mot Celtic i sin siste kamp på Aspmyra. Foto: Kent Even Grundstad

Joshua Smits har siden midten av 2020-sesongen vært foretrukket bak Nikita Haikin på keeperplassen. Det er naturligvis utfordrende for en keeper som ønsker spilletid. 

– Det er tøft, men også en del av det å være keeper. Du må være nummer én for å få spille. Er du ikke det må det skje noe spesielt for å få spilletid. Derfor må man også være klar hele tiden, for ting kan skje raskt. Får man sjansen vil man heller ikke skuffe laget, så det er utrolig utfordrende over lang tid, sier Smits på telefon fra Nederland, og legger til at han er glad for sjansen han fikk mot Celtic tidligere i vinter. 

På grunn av manglende spilletid har han nå også fått muligheten til å reise hjem til hjemlandet. 

– Jeg kjøpte hus i hjembyen min for seks måneder siden, så endelig kan jeg bo i mitt eget hus. Etter to år uten venner og familie i Bodø blir det godt å være nærmere de igjen. Da Willem II kom på banen var det vinn-vinn for meg. Sjansen er stor for spilletid og jeg kan være med venner og familie. 

– Bodø/Glimt er en varm klubb

Joshua Smits har vært to sesonger i Glimt, to spesielle sesonger. Glimt har vunnet to seriegull, hatt et fantastisk Europa-eventyr og verden har vært stengt ned av koronapandemien. 

– Det var rart å si ha det til gutta. Det har vært to spesielle år, med både seriegull og Europa-kampene. Vi brukte mye tid sammen på grunn av pandemien også, så det blir rart å ikke være en del av klubben lenger. 

I tillegg til to fantastiske seriegull trekker nederlenderen frem byen som et av de definitive høydepunktene etter to år i Bodø.

– Bodø og omgivelsene er helt utrolige. Det å spille og trene under nordlyset er fantastisk. Jeg er utrolig glad for at jeg kom hit. Jeg vil takke alle sammen for muligheten og støtten hele veien. Bodø/Glimt er en varm og fin klubb. Supporterne også! Jeg vil benytte muligheten til å takke alle sammen! 

FK Bodø/Glimt ønsker Joshua Smits lykke til videre med nye utfordringer, med venner og familie ved sin side. Takk for innsatsen, både på og utenfor banen! 

DSC_1273.jpg

 

Annonse fra Eliteserien: