Kasper Junker i kampen mot Haugesund på Aspmyra 2020.

Junker forlater Bodø/Glimt: – En stor takk til trenerne

Kasper Junker er klar for den japanske klubben Urawa Red Diamonds

Annonse:

Mandag kveld godtok Bodø/Glimt et bud på Kasper Junker fra den japanske storklubben Urawa Red Diamonds. Nå har også Kasper Junker og den nye klubben blitt enige om de personlige betingelsene og Kasper Junkers tid i Glimt er over. 

Kasper Junker signerte en treårskontrakt med Bodø/Glimt i forkant av 2020-sesongen. Det ble en utrolig sesong hvor Junker sto igjen med hele 27 scoringer på sine 25 opptredner i Glimt-trøya. 

27 mål var nok til å bli toppscorer i Eliteserien, samt bidro det i aller høyeste grad til at Bodø/Glimt sikret sitt første seriegull gjennom tidene. 

Kasper Junker debuterte i første serierunde mot Viking, og avsluttet mot samme motstander på Aspmyra drøye 6 måneder senere. Hans første mål kom i 6-1-seieren mot Haugesund på Aspmyra i den andre serierunden. Han scoret sitt første av totalt tre hat tricks i samme kamp. 

Dansken markerte seg også for klubben i Europa da han scoret 1-0-målet mot AC Milan på San Siro.

– Vil se tilbake på det fantastiske året

Kasper Junker har altså satt kursen mot Japan, og blitt enig med sin nye klubb om de personlige betingelsene. Før han forlot Europa fikk vi noen ord med dansken som nå ser frem til en ny opplevelse. 

– De som kjenner meg vet at jeg har hatt et stort ønske om å prøve meg i  Asia, og da særlig i Japan. Urwa er en stor klubb og det er et godt neste skritt for meg. Jeg får utfordret meg, kommet meg ut av komfortsonen og utviklet meg enda mer, sier han. 

Det har storma mye rundt Kasper Junker den siste tiden, nå legger han det bak seg og takker Glimt for et fantastisk år.

– Når alt kommer på avstand kan vi alle sammen se tilbake på det fantastiske året vi hadde i fjor. Jeg og laget var med på å skrive historie. Det er det som betyr noe, sier han og legger til;

– Jeg gjorde helt rett i å dra til Glimt og få forløst det potensialet som var i meg. Derfor vil jeg rette en stor takk til trenerene, og resten av laget. Glimt er utrolig dyktige til å utvikle offensive spillere. Det må vi kunne si at jeg er et godt bevis på.   

– Tidspunktet er ikke optimalt

Frode Thomassen, daglig leder i FK Bodø/Glimt har lenge sagt at det vil være umulig å selge Kasper Junker før det kom et skikkelig bud på toppscoreren. Nå er altså budet godtatt, omsider. 

– Vi ønsker å takke Kasper for hans bidrag i 2020, og ønsker han lykke til i hans nye klubb. Tidspunktet for overgangen er i utgangspunktet ikke optimal for klubben, men vi vil nå bruke energien på det som ligger foran oss. Vi har tidligere vist at vi kan komme styrket ut av krevende situasjoner, og vi er trygg på at vi skal stå godt rustet til seriestart og en ny sesong. For oss vil det alltid handle om utvikling og de som er i klubben til enhver tid, sier Thomassen. 

FK Bodø/Glimt ønsker å takke Kasper Junker for tiden hans i klubben og ønsker lykke til videre i Japan! 

_DSC3234
Kasper Junker og sin danske venn Philip Zinckernagel med seriemesterpokalen. Foto: Kent Even Grundstad

 

Annonse fra Eliteserien: