Kjetil Knutsen og Aasmund Bjørkan leder Bodø/Glimt fra benken i bortekampen mot Åsane.

Justering i trenerteamet

Etter en formidabel sesong gjør Bodø/Glimt en justering i trenerteamet.

Justeringen innebærer at Aasmund Bjørkan har hatt sin foreløpig siste sesong som hovedtrener for de helgule. Kjetil Knutsen tar nå over og får det siste ordet inn mot kamp. 

Annonse:

Bjørkan har ledet laget i to år, og var assistenten til Jan Halvor Halvorsen i tre år før det. Nå blir han sportslig leder i klubben i hans hjerte. 

- For det første er jeg utrolig fornøyd med sesongen vi har hatt i år. For meg som leder har det vært tre ting som har vært viktig. For det første ønsket jeg å bygge et solid, komplementært trenerteam rundt laget som kan skape grobunn for utvikling og enda bedre resultater i årene fremover, sier Bjørkan og fortsetter;

- For det andre har det vært viktig for meg å gi unge, lokale spillere sjansen til å spille i Eliteserien for, og ta steg sammen med Bodø/Glimt. Mellom årskullene 1984 og 1996 har vi bare én lokalt utviklet spiller, Ulrik Saltnes. Fra 96 og nedover har vi nå gitt mulighet til 8-9 spillere som vi har tro på kan spille for Glimt i Eliteserien både nå og i fremtiden. Det tror jeg er ekstremt viktig for Glimt på sikt, og det aller mest fundamentale med tanke på å skape et topplag, sier han. 

Den tredje målet Bjørkan har hatt er å bidra til utvikle spillere som kan etablere seg på enda høyere nivå: - Jeg og klubben ønsker å utvikle spillere til nivå utover norsk Eliteserie. Med salget av Mathias Normann til Brighton føler jeg vi også kan krysse utført i den boksen også. Det at vi, i en slik sesong vi har hatt i år, med det fundamentet vi har lagt for fremtiden, samtidig har klart å selge spillere for 16-17 millioner, klart mer enn noen gang før, er jeg oppriktig stolt over! Jeg mener det viser at strategiene som har vært fulgt har vært riktige, understreker han! 

Aasmund Bjørkan vil fortsatt være en viktig del av trenerteamet, og sånn sett er det få endringer fra sesongen 2017. 

"Vårres måte"

Trenerteamet har jobbet tett og godt også i år, og justeringen vil ikke innebære store, men likefullt noen viktige endringer. Kjetil Knutsen har hatt mye ansvar inn mot treningsfeltet i 2017, mens Bjørkan har hatt sitt hovedfokus på inngang og utgang av kamp, i tillegg til spillerlogistikk. Dette vil videreføres, samtidig som Knutsen nå vil ha siste ordet inn mot kamp. 

- Grunnene til at vi gjør dette er flere: Vi ønsker å få maks ut av de vi har i vårt trenerteam! Vi ønsker å styrke vår evne til å tenke langsiktig, og være gode på spillerlogistikk, som er et område vi har identifisert som viktig! Og vi ønsker å rydde unna eventuelle hindringer som kan hindre oss fra å utnytte vårt makspotensiale inn i en eliteseriesesong som sannsynligvis blir tøffere enn året i år, sier Bjørkan.

De siste kampene i sesongen 2017 fikk også Bjørkans sønn, Fredrik André flere sjanser på Glimts venstrekant. 

- Jeg har min egen sønn på laget. Fram til nå har ikke jeg oppfattet dette som noen stor utfordring da jeg ikke har sett på han som noen potensiell førsteelleverspiller. Men både jeg, teamet og klubben forøvrig ser at dette kan forandre seg neste år. Derfor ønsker jeg og vi å være i forkant av eventuelle habilitetsspørsmål, og slik føler jeg det er naturlig og fornuftig å løfte siste ordet over til Kjetil, sier Bjørkan. 

- Vi har troa på dette

De ansatte og spillerne i FK Bodø/Glimt ble informert om om justeringen fredag formiddag. Både styreleder og daglig leder var til stede på møtet. Daglig leder, Frode Thomassen og styreleder, Hege Leirfall Ingebrigtsen understreker at dette blir en god løsning for den nyopprykkede klubben. 

- Vi har ekstremt troa på dette. Vi har hatt gode samtaler med både Aasmund Bjørkan og Kjetil Knutsen. Dette kommer til å styrke oss ytterligere og bidra til at vi får utnyttet kompetansen som er i det samla teamet enda bedre, sier Thomassen og Leirfall Ingebrigtsen. 

Det var Bjørkan selv som tok initiativ til endringen, og understreker at dette kun lot seg gjøre da Knutsen var villig til å ta hovedtreneransvaret i klubben. 

- En viktig grunn til at jeg syns dette er ok er at jeg stoler på at Kjetil vil ta vare på glimtarven og momentene som er viktig for Glimt på lang sikt. Jeg hentet Kjetil til klubben, og han har imponert oss med kunnskap og et brennende engasjement. Vi har jobbet kjempegodt sammen til nå, og det vil fortsette. Vi gjør bare noen små justeringer for at vi skal få enda mer ut av oss i teamet, og få enda bedre tak på noen utfordringer som vi tror blir viktig for Glimt i fortsettelsen, avslutter Bjørkan. 

Annonse fra Eliteserien: