Thomas Jacobsen mot Kristiansund hjemme på Aspmyra

Kampreferat Bodø/Glimt - Kristiansund

Etter en noe turbulent tid for klubben, smakte det ekstra godt med tre poeng på Aspmyra. Ikke engang vær, vind eller et dommerteam som så vidt vet hva straffespark er, kunne stoppe Glimt i den 18. runden av Eliteserien.

Mål:

Et vakkert hodestøt av Zinckernagel i det 12. minutt, en retur fint snappet opp av Opseth i det 38. minutt og en scoring av innbytter Herrem helt på tampen sikrer seier for Bodø/Glimt.

Lagoppstillinger:

Bodø/Glimt: Ricardo - Jacobsen, Bjørnbak (C), Moe, Bjørkan - Moberg, Ángel, Saltnes - Zinckernagel, Fardal Opseth, Layouni.

KBK: McDermott - Coly, Ulvestad (C), Hopmark, Aasbak - Aasmundsen, Diop, Lepistu - Bye, Bamba, Gjertsen.

Dommere: Sigurd Smehus Kringstad

Kampen:

1. omgang:

Det tar bare fem minutter før Bodø/Glimt varter opp med en kjempesjanse, Layouni får skyte fra drøyt 8 meter, men KBK-keeper McDermott redder på praktfullt vis. Minuttet etter, er det gjestene som er nærme en scoring. Ricardo roter i buret til Glimt og Bamba prøver seg på en chip fra 25 meter, målet står tomt, men ballen går utenfor.

Så sitter den for Bodø/Glimt. Etter å ha spilt i 12 minutter får Zinckernagel stå helt umarkert inne i feltet og stanger inn kampens første mål. Det er for øvrig hans tredje denne sesongen.

Stillingskrig i bortimot en halvtime før Glimt smeller til igjen! 38 minutter spilt og denne gang er det Opseth, Glimts toppscorer, som på enkelt vis setter inn en retur fra McDermott. Forarbeidet til Layouni er helt utmerket.

Like før pause går Opseth i bakken innenfor KBKs sekstenmeter og alle som er ikledd gult, inkludert supporterne skriker etter straffe. Bildene viser tydelig at han blir felt, men dommeren blåser ikke.

2. omgang

Begge lag går rolig ut i andre omgang, Jacobsen får kampens første gule etter 52 minutter. Fire minutter senere står Bodø/Glimt nærmest i kø for å sette ballen i nota. Layouni slår et skummelt innlegg, men ingen treffer ballen og KBK slipper en ytterligere kalddusj.

58 minutter spilt og Aasberg, med en noe hard takling på Zinckernagel og dommeren viser det gule for andre gang i kampen.

Kampens første bytte kommer et det 66. minutt da KBKs Bendik Bye går ut og Simon Alexandersson kommer inn.

Glimt roper på hands etter at ballen tydelig treffer hånda til en KBK spiller, men nok engang blåser ikke dommeren. Regndråpene må være veldig store i Bodø siden han aldri får med seg straffesituasjoner.

Bortelaget viser tendenser mot slutten, i det 80. minutt kommer de til nok et innlegg, men det mangler det lille ekstra og går over alle.

84 minutter spilt og gjestene med en kjempesjanse! Innbytter Alexandersson inne i feltet etter et innlegg får headet mot Ricardo, men målvakten med en mesterlig redning.

Bodø/Glimt gjør et bytte på tampen, Opseth går ut og Herrem kommer inn.

Så skjer det, dommeren finner fløyta etter den tredje eller fjerde straffesituasjonen. Vanskelig å holde tellinga nå. Zinckernagel blir felt av McDermott i det 93. minutt og Bodø/Glimt får straffe. Straffen blåser Angel i stanga og ut, det skulle stått 3-0 til hjemmelaget der.

Innbytteren Herrem setter kampens siste mål på overtid. Angel gjør opp for straffebommen og finner Herrem på lekkert vis.