Kent Malin Swaleh.

Kent Malic Swaleh klar for Glimt

Ny spiller klar.

Annonse:

Fredag formiddag ble det klart at Kent Malic Swaleh blir Bodø/Glimt-spiller. Han har signert en kontrakt som strekker seg ut 2022, og blir en såkalt brospiller. Han vil bli en del av G19-laget til Glimt, med Tom Dent og Jan Erik Bjerk som trenere, og vil trene med A-laget én til to ganger i uken. 

- Det føles veldig bra å være her. Jeg har følt at Glimt kommer til å være den klubben som kommer til å utvikle meg best, forteller Swaleh. 

17-åringen startet å spille fotball i Krokelvdalen IL, før han i 2018 ble en del av TUIL. Han er også etablert på G16-landslaget. 

- TUIL har vært en fin klubb. De er gode på å utvikle spillere, men nå ville jeg ta steget videre, sier Swaleh. 

Swaleh har vært på radaren til Glimt-akademiet en stund, forteller leder Gregg Broughton. 

- Vi la merke til han da han spilte for TUIL under G16-cupen sist år. Da han begynte å trene med A-laget til TUIL og fikk spille kamper, samtidig som vi fulgte med på Sebastian Tounekt, gjorde Kent Malic inntrykk, sier Broughton. 

- Han er en spiller med mye potensiale. Mye skryt til TUIL og særlig trener Jonathan Hill som gir de unge spillerene en mulighet til å være med A-laget, som nå har gikk Kent Malic en mulighet til å komme til oss, fortsetter Broughton. 

Swaleh har den siste uken trent med Glimt og forteller om et bra nivå. 

- Det føles rett for meg. Jeg har noe å strekke meg etter, forteller han.

Favorittposisjonen på banen er høyreving. 

- Men jeg har blitt brukt mye som spiss før, da treneren har følt at jeg er mer effektiv der. 

Nå gleder han seg til å flytte til Bodø og bli enda bedre kjent med alle i Glimt.

- De spillerne jeg har møtt har tatt meg godt i mot. Det er en gjeng med snille folk. Nå ser jeg frem til å spille fotball og få vist frem hva jeg kan. Målet er å spille for A-laget, få spilletid i Eliteserien og score mål, avslutter han. 

Vi ønsker Kent Malic Swaleh velkommen til klubben. 

Annonse fra Eliteserien: