Klar for alvoret: – Kan ikke sammenlikne meg med normale mennesker

Forberedelsene er unnagjort, nå kan Poznan bare komme.

Annonse:

Onsdag formiddag var Bodø/Glimt på stadion Poznan der morgendagens storkamp mot den polske seriemesteren finner sted. 

Det var en smørblid gjeng som testet gresset, fikk sett seg om på kamparenaen og trente som normalt dagen før dagen. Etter treningen stilte som alltid Kjetil Knutsen opp på den obligatoriske pressekonferansen, denne gangen sammen med Amahl Pellegrino. 

Der var det prat om både forholdene på stadion, kampen og skadeplager. 

– Vi har vært en måned på gress i Spania, så vi er vant til å spille på gress. Det er det samme for oss om vi spiller på naturgress eller kunstgress, sa Knutsen. 

– Det viktigste er at Glimt er Glimt

Siden 0-0-oppgjøret mellom de to lagene forrige uke har Glimt trent og forberedt seg på kampen i Bodø før turen gikk til Polen tirsdag ettermiddag. 

– Vi var forberedt inn til den første kampen, men vi må ta læring inn i den kommende kampen. Vi vet at vi spiller mot et veldig godt lag, men samtidig vet vi at vi har kvaliteter. Vi kommer til å være oss selv, sa han, og la til; 

_DSC5758.jpg
Kjetil Knutsen strålte på treninga dagen før dagen i Poznan. Foto: Kent Even Grundstad

– Det viktigste er at Bodø/Glimt er Bodø/Glimt! 

Det ble som nevnt målløst i det første oppgjøret, til tross for at Bodø/Glimt styrte det meste av spillet på kunstgresset i første omgang. I den andre omgangen ramlet de helgule litt sammen, uten at gjestene var veldig farlige. 

– Vi burde scoret sist. Vi møter et lag som beskytter boksen ekstremt godt. Vi håper å skape målsjanser og score mål i morgen. 

– 100 prosent er å ta i

Amahl Pellegrino har vært ute med skade siden sesongslutt i fjor, men var endelig tilbake da lagene barket sammen på Aspmyra sist torsdag. Nå er smertene borte og snart er Pelle med for fullt.

– Jeg har fått en del ekstra økter på feltet, og føler at for hver uke som går blir formen litt bedre. Den siste uka har vært fin og bra for meg. I tillegg får jeg bedre og bedre relasjoner med både nye og gamle spillere på laget. 

Pellegrino har som alltid leget skadene sine i rekordfart, det til tross for at han fikk beskjed om at han ikke ville rekke Poznan-kampene. 

– Hundre prosent ville vært litt å tatt i. Jeg burde jo egentlig ikke vært på feltet enda, men jeg har gjort en bra jobb i oppkjøringen, og fått vanvittig bra hjelp fra det fysiske teamet. At jeg er stablet på beina allerede, er fordi jeg har hatt et bra team rundt meg, sa Pelle, og la til;

– Når det kommer til skadeomfang, så kan du ikke sammenligne meg med normale mennesker. Det legen sa til meg var noe jeg aldri tenkte over. I mitt hodet var det helt normalt at jeg skulle bli klar til kampen mot Lech Poznan. Så lenge jeg kan gå på to bein, skal det mye til for at jeg ikke skulle spille den kampen.

Bodø/Glimt spiller borte mot Lech Poznan torsdag kveld klokken 21:00, og kampen kan du se på TV3+

Annonse fra Eliteserien: