Klar for årets Salten Aqua-samling

Helgen 9.-11. september møtes unge fotballspillere fra hele nord til Salten Aqua-samling.

Annonse:

Den tolvte talentsamlingen arrangeres til helgen. Der møtes nærmere 80 unge fotballspillere født i 2009 og 2010 fra  Nordland- og Hålogland Fotballkrets til en inspirerende helg med fotball på Aspmyra. 

Én av de unge som deltar er Romario Franco Remmen fra Åga IL. Dette blir hans tredje samling. 

Romario Franco Remmen er klar for Salten Aqua-samling. Foto: privat
Romario Franco Remmen er klar for Salten Aqua-samling. Foto: privat

- Jeg gleder meg. Det blir veldig bra å spille mot andre fotballspillere jeg vanligvis ikke møter, og  kunne lære og bli bedre, forteller 12-åringen. 

Han har spilt fotball fra han var 4 år, og har trent fotball sammen med sin far og sin yngre bror Marco siden da. Drømmen til Romario er å bli fotballspiller. 

- I tillegg til å ha trent med lag, har jeg trent med pappa så og si hver dag. Jeg spiller fotball på skolen og på fritiden, fortsetter han. 

Nå blir det å sette kursen til Bodø og den årlige Salten Aqua-samlingen, hvor målet til Romario er å ha det gøy, samtidig som han håper på å lære mye. De som skal lære bort er 18 spillerutvikler fra Glimt-akademiet. 

- Målet er å inspirere de unge og gi de referanser. I tillegg vil de lære mye av hverandre, forteller spillerutvikler Eirik Kolstad. 

Spillerne skal bo på Quality Hotel Ramsalt, mens all trening og kamper vil foregå på Aspmyra stadion. De vil også kunne se på en A-lagstrening og være sosiale på kveldene. I tillegg blir det muntlig feedback fra spillerutviklerne for alle spillerne. 

- Det blir en intensiv helg, men vi ser alle frem til den, fortsetter Kolstad. 

For Romario er helger fylt med fotball helt topp.

- Å føle at jeg blir en bedre fotballspiller er det artigste. Jeg kjenner få andre spillere som skal på Salten Aqua -samlingen, men gleder meg uansett, avslutter han. 

Salten Aqua-samlingen arrangeres i et samarbeid mellom Glimt-partner Salten Aqua og FK Bodø/Glimt.

Annonse fra Eliteserien: