Klar for ny kamp: – Viktig å bruke kampene vi har

Marius Lode og Bodø/Glimt holder koken i Spania, og torsdag venter ny treningskamp

Annonse:

Etter at de siste forberedelsene før torsdagens treningskamp mot Kalmar var gjennomført på treningsfeltet på La Finca i Spania, stilte Marius Lode opp for glimt.no for å slå av en prat. 

Og det like foran lagkameratene som gjorde seg klare for å pakke sammen og gå tilbake til hotellet. Det skulle selvfølgelig straffe seg for Lode, som ble forstyrret av en lyshåra danske og en ivrig bodøværing under hele intervjuet. 

– Det er typisk Patrick (Berg) å skulle harselere med meg

Både baller, vann og flasker flakset i Lodes retning under praten, alt for å vippe den robuste rogalendingen av pinnen. Men Lode er tryggheten selv, også i intervjusituasjonen og sto av det hele. 

– Opprettholder jeg samme konsentrasjonsnivå i kampen blir det veldig bra, smiler han. 

DSC08617.jpg
Forholdene ligger til rette for Marius Lode og Glimt i Spania. Foto: Niklas Aune Johnsen

– Gøy at folk er i form

Etter knappe to uker i Spania står altså årets tredje treningskamp for tur. Svenske Kalmar, som i fjor ble nummer fire i Allsvenskan har også lagt sin treningsleir til den spanske solkysten og møter Glimt til kamp på Pinatar Arena klokken 17:00 torsdag. 

Kampen vises på direktesport.no

– Det er gode forhold her, så det er veldig fint å få trene i shorts og t-skjorte, sier Lode, vel vitende om at det har vært under tosifret i lufta de siste dagene. 

– Det er bra intensitet på trening, og vi øker på hele veien. Det virker som alle absorberer treningene bra, så vi har solid trøkk. Det er gøy å se at folk er i form. 

Og nettopp intensiteten på trening har vært en viktig faktor de første dagene på gresset i Sør-Europa. 

– Folk har lyst til å vise seg frem og kjempe om plassene. Det er viktig i en prestasjonsgruppe. 

Se hele intervjuet og harseleringen fra lagkameratene her (får du ikke opp videoen? Klikk her):

Møte med gamle kjente

I Kalmar er det flere gamle kjente for Bodø/Glimt. I tillegg til tidligere Glimt 2-trener Jens Karlson, som nå er Kalmars assistenttrener er det to tidligere lagkamerater i den svenske troppen. 

– Det blir veldig kjekt å spille kamp igjen, også gleder jeg meg til å se igjen Ricardo (Friedrich) og Axel (Lindahl) igjen, sier Lode. 

Friedrich var Glimt-keeper og kaptein senest i 2019, mens Lindahl er seriemester med Glimt i 2021. Nå står de på motsatt banehalvdel på Pinatar Arena. 

– Det er fint å møte motstandere vi ikke har møtt før, så får vi testet oss mot ny motstand og se hvordan andre lag og ligaer er. 

Og selv om treningskamper ikke betyr tre poeng, er det godt å spille kamper igjen. 

– Det er alltid noe viktig å ta med seg fra kampene. Det er viktig å bruke de kampene vi har inn mot Lech Poznan-kampen. Da må vi benytte oss av treningskampene som en god økt. 

Etter intervjuet fikk Lode sin søte hevn og Albert Grønnbæk fikk en god porsjon vann i nakken. 

Hør siste episode av podkasten 4-3-3 her (eller der du hører podkast): 

 

Annonse fra Eliteserien: