Klar for Zalgiris igjen: – Kanskje vår dårligste kamp i 2020

Glimt møtte Zalgiris fra den litauiske hovedstaden i fjor, nå vil Knutsen vise at Glimt mener alvor.

Annonse:

For første gang har Glimt et aldri så lite referansepunkt før et oppgjør på den europeiske scenen. Torsdagens motstander i kvalifiseringen til Conference League var nemlig motstander også i fjor. Da vant de helgule fortjent 3-1, uten å imponere sjefen. 

– Det var en jevn kamp i fjor. De fusket en del defensivt den gangen og vi mistet ballen ofte på vei opp i banen. De skapte en del trøbbel for oss, sier Knutsen før avreise til Litauen. 

Glimt møtte to lag fra Litauen i 2020, og for å ikke forvirre deg så var altså kampen mot Zalgiris den andre av de to kampene. Den første kampen, mot Kauno Zalgiris endte 6-1 til Glimt og bød på et helt annet kampbilde. 

– Det var kanskje vår dårligste kamp i 2020, uten at jeg vet hvorfor. Vi gjorde jobben, men selve kampen var jevn. 

Nesten et helt nytt lag

Bodø/Glimt har gjort en del utskiftninger siden den gang, men det har også litauerne. Fra laget som gjestet Aspmyra for nesten nøyaktig ett år siden er det bare to til tre spillere igjen. 

– De er et bedre lag i år enn i fjor. De minner meg egentlig litt om Molde. De har innoverkanter, mange folk sentralt og høye backer som liker å angripe, sier Knutsen og trekker også frem noen svakheter. 

– De er dårlige til å forsvare seg og får fort strekk i laget. Hvis vi kommer opp på vårt aller beste er det i alle fall rom nok. Vi må utnytte det rommet. Klarer vi det kan vi skape mye trøbbel for dem. 

DSC_3282.jpg
Zalgiris-spillerne takket de få oppmøtte supporterne etter kampen i Bodø i fjor. Foto: Kent Even Grundstad

Tror på en jevn kamp

Det er mye som ligger til rette for at det blir en spennende fotballkamp torsdag kveld. Til forskjell fra i fjor spilles det dobbeltoppgjør i Europa i år, noe som gjør at Glimt må stå imot det litauiske presset i to kamper i år. 

– Alt tilsier at det er to sultne lag som skal ut på banen på torsdag. Det vil være veldig overraskende om de ikke gir oss like tøff kamp denne gangen også. Men jeg kan jo håpe at det blir mindre jevnt, i favør Bodø/Glimt. 

– Ja, for et gruppespill vil bety mye?

Det vil bety mye for hele klubben, byen, regionen og for norsk fotball, avslutter han. 

Kampen mot Zalgiris kan du se direkte torsdag kveld klokken 19:00 på Direktesport (krever abonnement hos en Amedia-avis, f.eks. Avisa Nordland) eller VG+.

Annonse fra Eliteserien: