Klare for ny bortekamp i Europa: – Vi kommer til en ekstrem varme

Annonse:

Etter enkelt å ha tatt seg videre fra runde to i kvalifiseringen er Bodø/Glimt klare for å ta fatt på nest siste runde før playoff til Conference League. Samme runde det i fjor ble bom stopp, da laget røk for AC Milan.

I år er det på papiret vesentlig enklere motstand når kosoviske FC Prishtina står på motsatt banehalvdel torsdag kveld. Den første kampen går i varmen i Sørøst-Europa.

– Vi ser jo frem til kampen. Vi kommer til ekstrem varme og et fantastisk publikum som lager mye lov og røre, sier Kjetil Knutsen, og hinter nok om en tilsvarende opplevelse i den polske hovedstaden tidligere i sommer.

– Vi møter et bra lag

Men denne gangen er det hovedstaden i Kosovo som skal besøkes. Temperaturen er cirka like høy, men forhåpentligvis er det mer luftig på Prishtinas hjemmearena enn det var på stadionen til Legia Warszawa, som er et mer intimt stadion.

Det er en flott bane og vi møter et bra lag. Et lag som du kan si ligner en del på Legia. Vi tror kanskje de kommer i 3-4-3, selv om de har variert en del på laget, avslører Knutsen som innrømmer at trenerapparatet har brukt tid på analyse av torsdagens motstander.  

Analysen viser at det slett ikke blir noen «walk in the park» for de helgule, til tross for at den kosoviske ligaen er blant de absolutt lavest rangerte ligaene i Europa.

– Det er et bra lag. Laget som ble nummer to i ligaen der røk så vidt ut for Feyenoord i forrige runde. De beste lagene er litt undervurdert. Vi møter en god motstander som offensivt har mange gode spillere, forsvarer seg bra i perioder. Når de sprekker så sprekker de ganske mye opp. Vi må være tålmodige og ta mulighetene når de kommer, på en tøff bortebane.

Vil se utvikling

To ganger 3-0 mot islandske Valur i Conference League-kvalifiseringen og to seire i norgesmesterskapet gir Glimt fire seire på rad og det helgule toget fra Bodø er tilbake på vinnersporet. Særlig hjemmekampen mot Valur for en snau uke siden var en fin opplevelse.

– Jeg håper vi ser litt mer enn vi gjorde der. Jeg synes vi spiller to gode kamper mot Valur og er solide, men så føler jeg at vi fortsatt har en del å gå på, insiterer treneren og legger til at det eneste som nytter er hard trening og hyppige kamper.

– Vi jobber beinhardt med å forbedre detaljer i spillet. Vi er interessert i å utvikle det laget her og da er det eksamen hver gang vi spiller en ny kamp, avslutter han.

 

Annonse fra Eliteserien: