Klare for samba på "Myra"

Bodø/Glimt tar imot Brann på Aspmyra. Her er alt du trenger å vite før kampen.

Annonse:

Brann var av mange spådd til å befinne seg helt i toppen av tabellen fra start i år, og har sanka poeng jevnt og trutt. Likevel kan det virke som kravstore supportere i Bergen hadde forventet med fra sine helter.

Brann har én kamp mer spilt enn Bodø/Glimt og står med fire seire, to uavgjort og tre tap på de første ni kampene sine. Senest 16. mai kom seieren mot Sarpsborg 08 på hjemmebane. 

Bodø/Glimt var på motsatt side av tabellen på ekspertenes tabelltips før sesongen og har gjort de fleste tips til skamme så langt denne sesongen. Åtte kamper spilt og Glimt har vunnet fem oppgjør og bare tapt én kamp i år. På 16. mai fikk rivalene fra Tromsø unngjelde for den beinharde mentaliteten, vinnerviljen og kvaliteten i "Superlaget"!

Kveldens motstandere

En fantastisk langhelg nærmer seg slutten, og hva er vel bedre enn å tilbringe den på Aspmyra hvor Bodø/Glimt skal vise Brann hvem som er sjefen. Brann har som nevnt fått en god start på sesongen og står med 14 poeng på sine 9 kamper. 

De røde har tapt tre kamper (hjemme for Ranheim, borte for Viking og Odd), men har kjempet godt i alle kampene. Det blir ingen enkel kamp for de helgule. 

Brann er likevel ganske gavmilde bakover og har sluppet inn like mange mål som sine motstandere fra Bodø, men scoret betydelig færre. 

Wormgoor, Strand og Berisha er spillerne på Brann som primært har stått for målene til gjestene fra Bergen. Av laget tolv mål har de tre til sammen gjort 7 mål og det er tydelig at Glimt må passe opp for disse tre. 

For statistikknerdene

Bodø/Glimt og Brann er begge to tradisjonelle klubber i Norge og har møttes mange ganger. Sist Glimt stakk av med seieren mellom de to lagene var i 2014 da Ibba sørget for seier med to scoringer og Brann mistet sikker plass i ligaen (senere rykket de ned via kvalifisering). 

Samme år vant også Glimt i Bergen på selveste 16.mai. Brann sviktet publikum og Trond Olsen og Badou kunne nærmest spasere inn scoringer på Brann stadion. 

Et annet minnerikt oppgjør, i negativt fortegn er jubileumskampen fra 2016. Glimt inviterte til fest og skulle feire seg selv som 100-åring, men Brann spolerte festen og vant 3-1 på Aspmyra. Dette er også Branns største seier mot Glimt på Aspmyra noen sinne. 

Glimt største seier mot Brann på Aspmyra kom tilbake i 1978, og var lenge Glimt største seier i seriespill (men Glimt slo Kongsvinger 8-0 i 1.divisjon 2013). De helgule vant 8-1 den kampen. Det er i dag Glimt største seier i Eliteserien noen sinne. 

Det er vel også vanskelig å glemme borteseieren fra 2003. Aasmund Bjørkan og Cato Hansen var nådeløse mot sine verter fra Bergen og sørget for 2-0-seier til Glimt. Samme året vant også Glimt 3-0 hjemme etter scoringer av Runar Berg (2) og Stig Johansen. 

Lagene har møttes 42 ganger i Eliteserien og Bodø/Glimt topper den statistikken knepent. 19 ganger har det endt med seier til de gule, mens Brann har vunnet 17 oppgjør. De resterende 6 har sendt uavgjort. På Aspmyra er statistikken enda lysere for Glimt. 11 seire, og bare 6 tap på 21 kamper. 

Det scores mye mål mellom lagene når de møtes til kamp. I snitt har det blitt 3,4 scoringer totalt sett, mens på Aspmyra scores det 3,6 mål lagene imellom. Kom på Aspmyra for å se Glimt pynte videre på statisikken og score flere mål.

Tidligere oppgjør

16. runde 2018: Bodø/Glimt - Brann 2-2 (Kristian Fardal Opseth x2)

24. runde 2018: Bodø/Glimt - Brann 1-3 (Fitim Azemi)

28. runde 2018: Bodø/Glimt - Brann 2-1 (Ibba x2)

7. runde 2009: Bodø/Glimt - Brann 0-2

19. runde 2008: Bodø/Glimt - Brann 3-1 (Runar Berg, Trond Olsen x2)

Annonse fra Eliteserien: