Knutsen: – Vi er spente

Kjetil Knutsen fikk se 103 seriemål fra sidelinja i fjor. Når serien starer på søndag starter alle på null.

Annonse:

I en svært spesiel 2020-sesong, hvor strenge koronarestriksjoner og lite publikum preget norsk fotball var festfotballen til Bodø/Glimt et aldri så lite lyspunkt. Fra start til slutt feide de helgule gjennom sesongen og scoret vanvittige 103 mål. En rekord som sannsynligvis vil stå i all uoverskuelig fremtid. 

Noen dager før sesongen 2021 braker løs er de aller fleste opptatte av om Glimt klarer å gjennskape fjoråret og forsvare seriegullet. Det har ikke Kjetil Knutsen. 

– Det er noen sånne begreper som går igjen. Det er faktisk helt umulig for oss. Vi har ingenting å forsvare, vi skal bare utvikle oss, sier han bestemt. 

– Vi har utgangspunkt i det laget vi har nå og de spillerne som er i klubben nå. Alle sammen, både vi og de andre lagene begynner på null på søndag og vi søker utvikling og å ta nye steg, sier Knutsen, og fortsetter;

– Jeg er ingen spåmann, jeg har heller ikke brukt mye tid på de andre lagene i vinter. Jeg er utrolig spent på hvor vi står, og det er umulig å vite hvordan vi er i forhold til de andre lagene nå. 

– La lista høyt i fjor

Okei, så legger vi bort begreper som "forsvare seriegull" og "gjennskape fjoråret", men Knutsen er utvilsomt opptatt av å utvikle seg. 

– Er det i det hele tatt mulig å ta nye steg fra fjor?

DSC_3165_KentEvenGrundstadFoto
Hendene i været om du håper Kjetil Knutsen får mer å juble for i 2021! Foto: Kent Even Grundstad

– Vi er en gruppe som drar i samme retning og som ønsker å bli bedre for hver eneste dag som går. Det er i alle fall et godt utgangspunkt for å se utvikling. Vi ønsker å spille offensiv fotball, som folk liker å se og som spillerne liker å spille. Vi gleder oss til sesongstart og er spente på hvor vi egentlig står, sier Knutsen, og lar seg ikke lure av spørsmålet. 

Det har vært en lang vinter og nok et år med usikkerhet knyttet til seriestarten. Glimt reiste som kjent på treningsleir til Spania og har fått trent godt og lenge inn mot den viktige sesongen. Resultatene i treningskampene har ikke vært allverden, men så var det dette med resultater da. Er det egentlig så viktig?

– Vi så veldig ofte gode ut i fjor, men vi flemmer fort. De to siste treningskampene før seriestart i fjor tapte vi 0-1 mot Rosenborg og Vålerenga. Jeg forventer at vi ser bra ut når serien starter i år også. Vi skal ha god energi, ha godt presspill, vi skal være gjennombruddshissige, være fremoverrettet og så får vi se hvor gode vi blir. Vi er spente på akkurat det, vi òg, sier Knutsen noen dager før Eliteserien 2021 sparkes i gang. 

Se hva Kjetil Knutsen sier om sine nye spillere i videovinduet nedenfor

Annonse fra Eliteserien: