Knutsen etter 2-0-seieren: – Den kampen jeg er mest fornøyd med

Den siste uken har prestasjonsfokuset til Glimt endret seg og i dag slo det ut i full blomst.

Annonse:

Kjetil Knutsen var en letta mann etter at Glimt var tilbake på vinnersporet søndag kveld. En del av forklaringen på at spillerne nå så ut til å spille med lave skulder og stor glede kan ligge i den siste ukes samtaler i troppen. 

For nå er det nemlig slutt på å sammenlikne seg med fjoråret. 

– Vi får hele tiden høre fra omgivelsene og media at vi ikke lever opp til det vi leverte i fjor. Vi kan ikke tenke det samme selv for da får vi flere dårlige enn gode dager. Da blir det tungt å holde på med dette. Vi må være glade gutter og fornøyd med oss selv når vi gir alt, sier Kjetil Knutsen etter kampen mot Mjøndalen.

Kampen mot bruntrøyene i Bodø endte 2-0 til Glimt etter to scoringer fra Sondre Sørli. 

– Det er viktig at vi forstår hva som er det viktigste i livet. I tillegg har vi hatt fokus på å ikke sammenligne oss med fjoråret som er helt uinteressant. sier Knutsen.

– Resultatet er ikke helt riktig

I forrige serierunde gikk de helgule på årets første tap i en blytung 0-1-kamp borte mot Odd i Skien. Tidligere i år har spillerne og trenerne stort sett vært misfornøyd med prestasjonene selv når laget har vunnet kamper. 

– I dag er det lov å være fornøyd med både prestasjon og resultat, men samtidig så synes jeg ikke resultatet er helt riktig. i burde ha scoret mange flere mål da det er en kamp som foregår på Mjøndalen sin halvdel. Vi spiller de lavt og det er en energi og en ureddhet som var utrolig deilig å se, for jeg visste det var der! skryter Knutsen i mixed zone etter kampen. 

Alle journalistene og alle spillere og trenere har forlatt stadion og igjen står Knutsen og forklarer til glimt.no hva som er grunnen til at det endelig løsnet for Glimt akkurat i dag. 

– Vi har klart det sammen med gode prosesser å få de til å slippe seg løs og slutte å tenke konsekvenser. Dette er den fotballkampen i år jeg er mest glad og fornøyd med totalt sett. 

Blomstret etter ferien

Forrige uke var de fleste av Glimt-spillerne på ferie og hadde helt fri fra hverdagen på Aspmyra. Det kan ha vært en viktig grunn til at det i dag var full uttelling for Knutsens menn. 

– Jeg tror ferie har vært en viktig del. Vi har vært veldig tett på hverandre i lang tid så det å få litt luft til hodet og få gjøre litt andre ting og bygge litt overskudd er viktig, sier han og gjentar prestasjonsfokuset.

– Vi har også hatt gode prosesser inn i gruppen for å forstå hva som må til, hvordan vi legger listen, og hvorfor vi legger den der vi gjør. Det har vært litt mye sammenlikning av tidligere prestasjoner og det er en veldig dårlig inngang for å få ut energien som kreves.

Sondre Sørli sprudlet

Det ble litt av en dag på jobb for Sondre Sørli som i dag scoret hele to ganger mot Mjøndalen. Nå står Glimts høyreving med tre mål og tre assist etter sesongens første sju kamper. 

– Det er veldig bra! Vi rundt laget føler han har mer inne, det har vi følt med alle kantene våre, jeg tror at den prosessen vi har vært inne i nå har vært ekstremt viktig for han.

For i fjor var det Philip Zinckernagel som spilte på Glimts høyreving. En spiller som vakte stor oppsikt, men nå er det Sørli som skal gjøre den plassen til sin. 

– Jeg tror kanskje de føler de blir målt opp mot noen som ikke er her lengre og det er slitsomt. Man skal ikke måles mot noen, vi skal kun utvikle de ut fra deres kvaliteter og vår måte å tenke fotball på. Det er veldig gøy for han at han får de målene. Totalen er veldig imponerende med tanke på at han bare har spilt sju kamper, avslutter Knutsen. 

Annonse fra Eliteserien: