Knutsen etter 2-2- mot RBK: – litt for åpent for min smak

Annonse:

Det endte altså med poengdeling 2-2 i seriepremieren mellom Bodø/Glimt og Rosenborg på Aspmyra søndag kveld. De helgule startet kampen bra, men mistet etter hvert kontrollen i første omgang.

Dermed kunne gjestene gå til pause med ledelsen 1-0. Etter hvilen løftet hjemmelaget seg betraktelig og tok fullstendig kommando på kampen. Dessverre var ikke Pellegrinos utlikning og Espejords ledermål nok til at alle poengene ble igjen i Bodø, for RBK utliknet drøye ti minutter før slutt.

– Vi møter et RBK-lag som er tent, godt forberedt med enn god kampplan. Så synes jeg vi starter kampen bra, men så blir det for store avstander og det går for sent. De får et kampbilde som passer de bra. De kan ligge lavt, de kan kontre. De vinner mye andreballer og får involvert vingbackene og slått innlegg på oss. Da vi litt i trøbbel til tider, oppsummerer Kjetil Knutsen etter kampen.

– Justerer bra i pausen

For det var et helt annet Glimt-lag på banen i andre omgang, og hjemmelaget både kunne og burdet punktert kampen. I stedet blir det ett poeng til hver av de to medaljekandidatene søndag kveld.

– Jeg synes vi justerer det bra i pausen, og overtar mye mer av spillet og kontrollerer mye mer av kampen og snur kampen. Jeg er litt skuffet over at vi ikke klarer å holde trøkket og momentum lenger for da føler jeg de henger litt i stroppende. Så det var skuffende, men positiv utvikling i løpet av kampen.

På stillingen 2-1 til Glimt hadde hjemmelaget muligheter til å avgjøre, men lyktes ikke med å lure ballen over streken.

– Hva kommer målene våre av. Det er fordi at backene er mye tettere på midtstopperne, de får kortere avstander, de får oftere pådrag når vi får vendingspill. Begge målene våre kommer av det, men det vi ikke håndterer godt nok gjennom hele kampen, sier han på sitt kompliserte fotballspråk.

– Et ok resultat

Selv om mange regnet Glimt som favoritter foran kampen mot Rosenborg er det et sterkt resultat av de helgule søndag kveld.

Se intervjuet med Kjetil Knutsen her:

Jada, hvis du summerer opp kampen kan folk si det er et OK resultat. Det var en kamp som levde, og det var mye sjanser begge veier. Det kunne blitt 4-4 her i dag, jeg vet da søren, sier han og fortsetter;

– Det ble litt for åpent for min smak. Jeg liker når det er åpent mot motstandermålet og mye mindre åpent mot vårt mål. Det er de kampene jeg liker best, men det fikk vi ikke helt til i dag.

Om det blir sånn når Roma kommer på besøk på torsdag, gjenstår å se.