Knutsen før AaFK-kampen: – De må få som de fortjener

Bodø/Glimt reiser hjem fra Istanbul med tre poeng og nok en herlig Europa-opplevelse i bagasjen. 

Annonse:

Det spisser seg til for Bodø/Glimt på flere fronter for tiden. I Europa tok de helgule tre meget fortjente og viktige poeng på bortebane mot Beşiktaş i Istanbul. En kamp som kostet mye, men som gjør at Glimt nå ligger som nummer to i sin gruppe, tre poeng foran Lugano, som er neste motstander i gruppespillet. 

Trener Kjetil Knutsen var godt fornøyd med det laget hans viste torsdag kveld. 

– Det var en solid bortekamp, og en litt spesiell reise til kampen, men vi var veldig forberedt på Beşiktaş sine styrker og svakheter. Det treffer vi ekstremt bra på i første omgang og i deler av andre omgang, men etter hvert blir det tomt og tungt, sier han dagen derpå på lagets hotell, før avreise til Norge. 

– I slutten av andre omgang blir vi kjørt i en periode, så det var utrolig deilig når vi klarer å dra kampen i vår favør. All skryt til gutta for den jobben som legges ned. Det var en viktig seier. 

En stor dag? 

Også i Eliteserien nærmer vi oss en avgjørelse. Med tre kamper igjen har Glimt en luke på toppen av tabellen på ni poeng. Ergo trenger Glimt kun ett fattig poeng til for å sikre sitt tredje seriegull på fire sesonger. Det kan komme mot Aalesund, som på sin side kan rykke ned om de ikke slår Glimt på søndag. 

På spørsmål om Glimt-gutta i det hele tatt tenker på at seriegullet kan komme på søndag, eller til og med lørdag om Brann avgir poeng i Haugesund svarer Knutsen kort og velkjent: 

– Nei

Ett lag kan bli seriemester, det andre kan rykke ned. Det er et meget spesielt utgangspunkt foran en usedvanlig viktig fotballkamp.  

– Jeg tenker at det er et godt utgangspunkt, og blir det sånn har kampen gått sånn som vi håper. Det blir en mental utfordring. Vi må velge riktig lag og bygge oss opp til den kampen. Aalesund-laget viser i første omgang mot Sandefjord at de er et lag i utvikling og et spennende lag. Det laget kan bli bra når de får litt tid på seg. Vi må gjøre jobben og være profesjonelle. Vi må vise at vi håndterer å spille i både ligaen og i Europa. 

Endringer på laget?

Glimt har håndtert det tette kampprogrammet på en utmerket måte, og står for øyeblikket med ni seire på de siste ti kampene. Kun et knepent 0-1-tap på hjemmebane for Club Brugge står i veien for Glimts seiersrekke.

Torsdagens batalje mot Beşiktaş kostet mye på en tung bane, så kanskje får vi se flere endringer på laget inn mot søndagens kamp enn vi er vant med. 

– Det var en tung bane i går, som selvfølgelig tar på muskulatur. Vi må hente oss inn både mentalt og fysisk, men vi har en bred tropp så det er ikke sikkert vi starter med det samme laget på søndag. 

Aspmyra er så og si helt utsolgt til kampen, og Knutsen håper å gi publikummet det de fortjener på søndag. 

– Bodø-publikummet er fantastiske. Det opplevde vi i går, og vi har hatt mange fine stunder sammen med dem. Vi må levere, sånn at supporterne får det de fortjener, det må jeg si.

Annonse fra Eliteserien: