Knutsen før CSKA: – Det er herlig stemning

Både trener og spillergruppe virker heltente før kveldens kamp mot CSKA Sofia.

Annonse:

Torsdag kveld spiller Glimt nok en kamp i gruppespillet i UEFA Europa Conference League. Denne gangen på bortebane mot tabelljumbo CSKA Sofia. Formiddagen brukte de helgule på hjemmebanen til CSKAs erkerival, Levski Sofia. Der ble det litt lett jogg og ballek før alvoret i kveld. 

– Nå er det er herlig stemning i spillergruppa. Vi har trent og nå føler vi at vi har gjort alle forberedelser. Nå er det opp til spillerne og gjøre sin greie opp mot kamp, glede seg og bygge kraft, sier trener Kjetil Knutsen bare noen timer før kampstart. 

– Fordel for Glimt

Bulgarias nasjonalstadion, oppkalt etter forfatteren Vasil Levski, tar over 40.000. På grunn av koronaviruset får ikke CSKA ha mer enn 30 prosent av stadionkapasiteten åpen for publikum, men likevel forventes det bra trøkk når den norske seriemesteren kommer på besøk. 

– Vi fikk god øving i Warzawa tidligere i sommer. Det blir gøy å oppleve trykket og stemningen i dag! sier Knutsen som også påpeker at ikke alt er like positivt fra tribunene i Bulgaria. 

IMG_0054.JPG
Knutsen og Saltnes snakket fotball på dagens trening. Foto: Kent Even Grundstad

Rundt 30 personer har også tatt turen fra Bodø til den bulgarske hovedstaden torsdag, og dermed får bulgarerne kamp på tribunen også. 

– Den vinner Glimt-fansen. Dette blir fordel for Glimt, sier bergenseren med et lite smil om munnen. 

Ser likheter med Zorya

I gruppespillets første kamp slo Bodø/Glimt ukrainske Zorya Luhansk 3-1 på hjemmebane. Glimt-treneren ser flere likheter med kveldens motstander. 

IMG_0076.JPG
Knutsen tok det rolig på dagens trening, men fulgte nøye med på det spillerne holdt på med. Foto: Kent Even Grundstad

 – De har likhetstrekk til Zorya, hvor de har mange spillere sentralt i banen. De er litt mer uforutsigbare for de må ikke nødvendigvis spille inn i banen og de bruker langpasninger som er viktig i et etablert angrep. Vi må forsvare oss kompakt og ikke åpne rom, sier han om lagets sjanser. 

Og det er Glimts offensive styrker som må fungere om de helgule skal reise hjem med tre poeng. 

– Strukturmessig er de annerledes, de følger spillerne og har større avstander. Jeg mener vi har offensive muligheter mot den type organisering. 

– Vi har levert gode prestasjoner

På fire forsøk i løpet av kvalifiseringen har Glimt vunnet én kamp og tapt to. Både i Warszawa og Pristina endte det med tap for de helgule. Mens det ble uavgjort og seier i henholdsvis Vilnius og Reykjavik. 

I Eliteserien er Glimts bortebanestatistikk hakket bedre enn ute i Europa. Men treneren går ikke med på at laget har prestert dårlig i kvalifiseringen. 

– Hvis man summerer opp det vi har gjort på bortebane i Europa så vil jeg si vi har gode prestasjoner. Det er en del «rare» ting som gjør at resultatet har blitt som det har blitt. Hvis man ser på Legia Warszawa synes jeg vi er strukturmessig bedre på bortebane enn hjemmebane.

Likevel finnes det forskjeller på hjemme- og bortebane, også ute på kontinentet. 

– Det er klart det er forskjell å spille borte, men vi må prøve å normalisere det. En av våre styrker er at vi til en hver tid søker å være oss selv, vi tester vår ide om fotball og vår måte å bygge kultur på, avslutter han. 

Se hele intervjuet med Knutsen her: 

Annonse fra Eliteserien: