Knutsen om Lindahl: – Et lite kultursjokk

Begge de to nykommerne, Erik Botheim og Axel Lindahl har kommet godt i gang i sin nye klubb

Annonse:

FK Bodø/Glimt er i full sving med sesongforberedelsene i Spania. Med seg på treningsleir har Kjetil Knutsen sine to ferskeste ervervelser i Erik Botheim og Axel Lindahl som begge er nye denne sesongen. 

Vi tok en prat med trenern for å høre hvordan de to nykommerne har levert i sine første måneder i klubben. 

– Axel kommer fra nivå to i Sverige og har fått et lite kultursjokk imøte med sin nye hverdag i Glimt. Men vi ser igjen de ferdighetene som gjorde at vi hentet han, sier Knutsen. 

– Må akklimatisere seg til intensitet og tempo

For det er liten tvil om at det går fort for seg på treningene til Bodø/Glimt for tiden. 

Axel Lindahl har fått prøve seg i flere minutter for Glimt så langt i oppkjøringen. Foto: Niklas Aune Johnsen
Axel Lindahl har fått prøve seg i flere minutter for Glimt så langt i oppkjøringen. Foto: Niklas Aune Johnsen

– Axel må få akklimatisert seg til intensitet og tempo, for dette har vært en veldig stor overgang for han. Han trenger litt tid, men han har god evne til å ta læring og er på gang, sier Knutsen. 

De som fulgte forrige treningskamp mot Linense kunne også se at Lindahl gikk av banen med en skade. Det skal ikke dreie seg om noe alvorlig, men svenske trener for øyeblikket alternativt. 

Se hva Knutsen sier om skadesituasjonen i videovinduet nedenfor

I gang med scoringene

Erik Botheim ble også hentet til den regjerende seriemesteren tidligere i vinter og har sklidd rett inn i gruppa. I tillegg har også unggutten notert seg med et par mål i treningskampene. 

– Han er veldig sulten og trener veldig bra. Han har akklimatisert seg fort til intensiteten, sier Knutsen, som likevel ser ting å jobbe med også for Botheim.

_MG_1167
Erik Botheim i full sving på fotballtennisen på dagens trening. Foto: Niklas Aune Johnsen

– Han må lære seg å skjønne vårt samhandlingsmønster. Han har gode bevegelser og er på plass i boksen, men må bli råere og tøffere. Han har også litt detaljer å jobbe med i spillet. 

Annonse fra Eliteserien: