Emil Jonassen (3) i luftduell med Mjøndalen-spiller Jonathan Lindseth (19). Kampen endte til slutt 1-0 til de helgule. FOTO: Kent Even Grundstad

Kommer seier nummer ni på rad?

Det blir topp mot bunn når Bodø/Glimt reiser til Mjøndalen på lørdag. Her er alt du trenger å vite før kampen.

Annonse:

Det er ingen lag i Eliteserien Bodø/Glimt har et bedre tak på enn Mjøndalen. Faktisk har de siste åtte oppgjørene mellom lagene endt med seier til de helgule. Kommer seier nummer ni? 

Serieleder mot dumpekandidat

Okei, så er det litt tidlig å snakke om topp og bunn i Eliteserien, men de harde fakta er klare. Bodø/Glimt topper Eliteserien etter å ha smadra regjerende seriemester Rosenborg 2-0 på Aspmyra i sesongens første kamp. 

Det var et intenst oppgjør mellom de to lagene forrige uke, da Bodø/Glimt trakk det lengste strået etter scoringer av Morten Ågnes Konradsen og Amor Layouni. Ekspertene og publikum var ikke i tvil om at det var en fullt fortjent seier til laget fra Bodø som sendte trønderne hjem i skam. 

  • Kjøp billetter til bortekampen her!

Mjøndalen på sin side er nyopprykket til Eliteserien og fikk et knalltøft møte i comebacket. Borte mot Vålerenga ble det for vanskelig og hjemmelaget vant kampen 2-0. Dermed ligger Bodø/Glimt og Mjøndalen i hver sin ende av tabellen før lørdagens oppgjør på Nedre Eiker. 

Enveiskjøring?

Dersom vi inkluderer kvalikkampen mellom lagene i 2012 har Bodø/Glimt vunnet de siste åtte oppgjørene mot Mjøndalen. Det gjør Mjøndalen til det laget Glimt har suverent best tak på i årets Eliteserie. 

Sist lagene møttes på øverste nivå var i 2015. Da sørget Bodø/Glimt for å sende bruntrøyene sønderknust hjem fra Aspmyra med 5-1 i sekken. I returoppgjøret i Mjøndalen endte kampen 2-1 i favør Glimt. 

Sist lagene møttes var i OBOS-ligaen i 2017. Slik gikk det da (artikkelen fortsetter under videovinduet)


Også i OBOS-ligaen i 2017 gjorde Glimt rent bord mot østlendingene. 1-0 i Bodø og 1-2 på bortebane sørget for seks viktige poeng i opprykksesongen for de helgule. 

For statistikknerdene

Bodø/Glimt og Mjøndalen har møtt hverandre seks ganger i Eliteserien. Av de seks kampene har Glimt vunnet fem ganger og tapt bare én gang. Målforskjellen er også overlegen i favør Glimt. 12-4 er taler for seg selv. 

På Nedre Eiker har Bodø/Glimt aldri tapt på toppnivå, og står med tre av tre seire. Likevel har ikke Glimt alltid hatt et lite godt tak på Mjøndalen, men vi må ned på nivå to for å finne forrige tap. 

I 2015 var det Fitim Azemi og Brede Moe som sørget for tre poeng i Mjøndalen. Artikkelen fortsetter nedenfor


I 2010 reiste Bodø/Glimt til Mjøndalen i andre serierunde som serieleder. Ikke ulikt årets scenario med andre ord. Abdurahim "Ibba" Laajab som mange kjenner som glimtspiller spilte for Mjøndalen i 2010 og sørget for at Bodø/Glimt måtte reise hjem fra Østlandet uten poeng etter 0-1-tap for bruntrøyene. Også returoppgjøret i Bodø ble tøft for Glimt. Mjøndalen vant 2-0. 

K P
1 Bodø/Glimt 1 3
1 Viking 1 3
1 Vålerenga 1 3
4 Odd 1 3

Året etter ble det derimot seks av seks mulige poeng for Bodø/Glimt mot Mjøndalen. Først sørget Jim Johansen for at Glimt vant 1-0 i Bodø før det i returoppgjøret ble en minnerik kamp. Kanskje en av de mest minnerike kampene mellom disse klubbene i nyere tid. Allerede etter 18 minutter ledet bruntrøyene 2-0, før Michael Haukås og Jim Johansen sørget for en solid 4-2-seier med to mål hver. 

I 2012 tok bare Glimt ett poeng mot Mjøndalen etter 2-2 hjemme og 1-2-tap borte. Samme år møttes også lagene i kvalifiseringsspill for Eliteserien og da var det Bodø/Glimt som var best. Magnus Sylling Olsen og Vini Dantas sørget for at Glimt vant 2-1, og siden den gang at Glimt aldri avgitt poeng mot bruntrøyene.

Åtte på rad - sjekk resultatene

Kvalifisering 2012: Mjøndalen - Bodø/Glimt 1-2 (Magnus Sylling Olsen, Vini Dantas)

11. serierunde 2013: Mjøndalen - Bodø/Glimt 0-3 (Badou, Jim Johansen, Thomas Braaten)

20. serierunde 2013: Bodø/Glimt - Mjøndalen 2-0 (Jim Johansen, Ulrik Berglann)

11. serierunde 2015: Bodø/Glimt - Mjøndalen 5-1 (Henrik Furebotn, Danny Cruz, Ulrik Saltnes, Trond Olsen x2)

16. serierunde 2015: Mjøndalen - Bodø/Glimt 1-2 (Fitim Azemi, Brede Mathias Moe)

10. serierunde 2017: Bodø/Glimt - Mjøndalen 1-0 (Ulrik Saltnes)

17. serierunde 2017: Mjøndalen - Bodø/Glimt 1-2 (Ulrik Saltnes, Kristian Fardal Opseth)

Avslutt med høydepunktene fra hjemmekampen i 2015:


 

Annonse fra Eliteserien: