Aspmyra stadion. Tribune. Publikum. Bodø/Glimt mot Tromsø på Aspmyra i 2019.

Konsekvenser av ulovlig bruk av pyro

Disse seks punktene er vedtatt.

Annonse:

I kjølevannet av hendelsen med ulovlig bruk av pyro i forkant av kampen mot Tromsø har FK Bodø/Glimt vedtatt å gjøre grep for å sikre sikkerheten til publikum på Aspmyra.

Styret i FK Bodø/Glimt har vedtatt følgende: 

  • J-feltet stenges inntil videre.

- Klubben ser seg nødt til å stenge J-feltet i påvente av at vi kan gjenopprette tillit til supporterne, slik at sikkerheten på stadion ivaretas på en god og tilfredsstillende måte.

  • Supportere utestenges.

- Klubben har identifisert tre supportere som gjennomførte handlinger knyttet til bruk av pyro på Tromsø-kampen, samt at to av disse også kom med rasistiske tilrop til enkelte Tromsø-spillere. Disse personene er utestengt fra klubbens hjemmekamper og arrangementer i Glimt-regi ut 2020-sesongen. I den grad det skulle vise seg at flere var involvert i nevnte hendelser vil disse imøtese tilsvarende sanksjoner fra klubben.

  • J-feltet mister lagringsplass.

- Frem til nå har supporterne hatt et eget lagerrom på stadion, men som etter hendelsene ikke lenger vil være tilgjengelig for bruk.

  • Ingen TIFO ut sesongen.

- Klubben vil ikke akseptere noen bruk av TIFO resten av sesongen 2019.

  • Klubben vil evaluere strukturen og samarbeidet med supporterklubben.
     
  • Klubben vil gjennomgå sine egne rutiner og retningslinjer for å sikre at tilsvarende hendelser ikke skjer i fremtiden.

Aspmyra stadion skal være et trygt og godt sted for å se og oppleve god fotball. Klubben vil i løpet av de nærmeste dagene etablere en dialog med supporterklubben for sammen å bidra til nødvendig sikkerhet, styrke kampopplevelse, stemning og atmosfære på Aspmyra på kampdag.

Her og her er det Avisa Nordland skriver om saken. 

Annonse fra Eliteserien: