Lager gatefotballfest

Bodø/Glimt og Kirkens Bymisjon går sammen om å lage nordnorsk gatefotballturnering. Det skjer i november 2019. Sammen med oss står Sparebank1 Nord-Norge med sitt samfunnsløfte.

Annonse:

- Dette er et fantastisk prosjekt, som vi gleder oss veldig til å begynne på, sier Egil Arnsby, daglig leder i Kirkens Bymisjon Bodø.

Han forteller at det kun finnes 3 gatefotballag i Nord-Norge i dag.  

- I Bodø har vi hatt «Glimtvis» sammen med Bodø/Glimt i noen år, mens de andre to lagene er i Tromsø og Harstad. Nå skal vi jobbe for å starte nye lag i andre nordnorske byer, før det braker løs med stor gatefotballfest i november, forteller han.

Tilhørighet og samhold

Spillere på gatefotballag er mennesker på vei ut av rus, asylsøkere, etablerte flyktninger og mennesker som av en eller annen grunn kjenner på utenforskap.

- Det å være en del av noe, betyr utrolig mye for disse menneskene. Vi snakker om tilhørighet, om mestringsfølelse og samhold, fortsetter Arnsby.

Trude Glad, regionsdirektør i Sparebank1, forteller entusiastisk om festplanene. Det blir nemlig ikke bare fotballturnering, men også gallamiddag på kvelden.

Les mer på Avisa Nordland her. (Pluss-sak)

- Alle lag får være med på gallamiddagen, og i tillegg vil de få støtte til reise og opphold. Ny drakter skal også deles ut til alle lag, sier hun.

Totalbudsjettet på prosjektet er på 1 million kroner, og SNN går inn med halvparten av beløpet. Resten skal Bodø/Glimt og Kirkens Bymisjon, samt lokalt næringsliv bidra med. 

Bedrifter med på laget

8 av den 16 lagene som får plass på turneringen skal være fra bedrifter og organisasjoner. Trude Glad forteller at hennes kollegaer i banken er klare for å stille lag og gleder seg til å se hvem andre som stiller.

- Ut over påmeldinger fra bedriftslag kommer vi til å spørre etter både draktsponsorer og andre varer og tjenester fra omgivelsene våre, så her må vi ut på frierferd, forteller Jannike Ramsvik og Sissel Qvam.

Begge jobber med marked og salg, henholdsvis i Bodø/Glimt og i Kirkens Bymisjon Bodø.  

- Dette blir fantastisk artig å jobbe med, det er vi alle enige i, avslutter gjengen.

Annonse fra Eliteserien: