Landslagsklare Bjørkan for sjebnekampen: – Vi har ikke turt å drømme

Denne uka kan potensielt bli en drømmeuke for den unge bodøværingen. I kveld kan han sikre klubbhistorie.

Annonse:

Tidligere denne uka ble det klart at Fredrik André Bjørkan, sammen med Patrick Berg og Erik Botheim alle var tatt ut på det norske A-landslaget. To dager senere kan han være med å sikre klubbhistorie på Aspmyra stadion. 

– Det er en utrolig viktig kamp for både klubben og laget, sier Bjørkan foran den viktige kampen. 

Vi skriver det ofte. "Viktige kampen". Men det kan ikke overdrives nok. Dersom Glimt vinner returoppgjøret mot litauiske Zalgiris i kveld blir klubben for første gang klare for et europeisk gruppespill. Et gruppespill som eventuelt kan spilles i Bodø. 

Vi må slippe ned skuldrene

I den første kampen mot Zalgiris ble Glimt tatt på senga i åpningsminuttene og hjemmelaget presset voldsomt på. De kunne ledet både to og 3-0 etter 15 minutter, men heldigvis holdt de helgule unna og kunne snu 0-1 til 2-1 i andre omgang. Dessverre satte en sen utlikning kjepper i hjulene for Glimt-seier. 

– Det å få spille i Europa er utrolig stort! Vi gleder oss veldig, sier Bjørkan som sto over det første oppgjøret på grunn av en skade. Nå er han derimot friskmeldt og klar for en kamp som betyr mye. 

– Ja, det er helt utrolig. Men om man ser tilbake noen år er det jo helt utrolig at vi er der vi er, vi må bare glede oss over det, slipp ned skuldrene og spille vårt spill, for det er da det blir bra, forklarer han. 

Glimt møtte også Zalgiris på Aspmyra i Europe League i 2020. Da vant de helgule 3-1 i en tett og jevn kamp. 

– Vi skal gi alt

Bjørkan er en av de lokale guttene i laget og for han selv betyr det kanskje ekstra mye å være med å spille barndomsklubben til et europeisk gruppespill. 

– Jeg tror vi kjenner litt ekstra på det vi som har vært på Aspmyra hele barndommen. Vi har ikke turt å drømme om det før så det hadde vært helt spesielt. Det å få noen store lag hit hadde vært utrolig gøy. Vi skal gi alt i kveld, forsikrer han. 

Og selv om denne uken også har bært preg av landslagsuttak er det bare én ting som står i hodet på den unge venstrebacken i kveld. 

– Det er utrolig stort, det er veldig artig at både Berg og Botheim er i lag med meg, men nå er det fullt fokus på kampen i kveld, det er det som gjelder nå. 

 

Annonse fra Eliteserien: