Lekker Saltnes-scoring ga seier

Ulrik Saltnes avgjorde for Bodø/Glimt mot Haugesund.

Glimt styrte store deler av oppgjøret i Haugesund, men det gikk 65 minutter før ballen satt i nettet bak Egil Selvik i FKH-buret.

Da Glimt trengte det som aller mest, dukket nemlig Ulrik Saltnes opp med en frekk lobb.

Etter litt klabb og babb inne i feltet havnet ballen hos Saltnes, som på lekkert vis bare løftet ballen over keeper og i mål. Det ble også den eneste scoringen i kampen.

– Det var veldig deilig. Det gjorde godt før vi skal ha noen dager fri. Godt for alle, sier trener Gaute Helstrup etter kampslutt.

Sjansebonanza

Glimt tok tak i kampen helt fra starten av, og kunne scoret flere ganger allerede før det var spilt ti minutter. Bortelaget rullet opp flere flotte angrep, men den helt siste presisjonen manglet på den siste tredelen.

Blant annet havnet Albert Grønbæk alene med keeper, men hjemmelagets keeper reddet mesterlig.

Glimt fortsatte å dominere utover i omgangen, og da lagene gikk til pause på 0-0 kunne hjemmelaget puste lettet ut, for det var Glimt som var best.

– Jeg syns vi skaper mye sjanser i dag, vi ser farlig ut når vi treffer i angrepsspillet. Vi kan score flere mål enn vi gjør, men mye bra i angrepsspillet og stort sett i forsvarsspillet også. Alt i alt en prestasjon i positiv retning, sier Helstrup.

Se hele intervjuet med Gaute Helstrup etter kampen her:

Ferie neste

I andre omgang var det hjemmelaget som åpnet best. De skapte også noen farligheter, men Nikita Haikin var mesterlig hver gang han måtte i aksjon.

Og til tross for at Glimt bare vant med ett mål, kunne de ha scoret mange flere utover i kampen. Blant annet da Jens Petter Hauge ble spilt alene gjennom av innbytter Nino Zugelj.

Men det viktigste er at Glimt igjen tok tre poeng.

Nå tar Glimt en liten ferie før spillerne møtes igjen om cirka to uker. Neste kamp for de helgule er treningskamp mot Strømsgodset 21. juni hjemme på Aspmyra.

En som derimot ikke tar ferie med det første er Patrick Berg. Han skal nå på landslagssamling.

– Jeg får møte opp litt senere enn de andre etter pausen, så jeg skal nok få noen dager fri. Jeg gleder meg til å komme meg på samling igjen, sier Berg.