Lillesøster Hauge tar på seg Glimt-drakten

Thale Hauge var den første til å kunne kalle seg Glimt-spiller for Glimt Kvinner. Samtidig er hun den tredje i søskenflokken til å spille i gult.

Annonse:

Glimt Kvinner er godt i gang med treninger og troppen for sesongen begynner sakte men sikkert å bli klar. Frem mot seriestarten 16. mars vil vi presentere noen spillere for dere.

Første kvinne ut er 16 år gamle Thale Hauge. Hun var den første med godkjent overgang fra IK Grand, og dermed den første til å kalle seg Glimt-spiller på Glimt Kvinner. Til tross for sin unge alder har Bodø-jenta allerede opplevd noen gode fotballår. Fotballen startet som hobby i Grønnåsen IL da hun var 7 år. Da laget hun spilte på for Grønnåsen IL slo seg sammen med IK Grand, ble det naturlig for Thale å bli med over til ny klubb. 

Thale Hauge. Foto: Vilde Hiller Rasmussen
Thale Hauge. Foto: Vilde Hiller Rasmussen

– Sammenliknet med flere på laget har jeg ikke så lang fartstid i Grand, selv om jeg har spilt i rødt i snart fire år. For meg føltes det rett å skulle spille i gult, det føles som en syk reise å få være med på!

Da vi spør henne om hva hun blir å savne fra tiden i Grand, er det spesielt en person hun blir å savne litt ekstra. 

– Noe av det tyngste med å forlate Grand var å forlate Terje Strand. Jeg tror jeg kan snakke for de fleste når jeg sier at Terje har vært en viktig støttespiller gjennom hele min karriere. En alt-mulig-mann som er lett å bli glad i!

oppvokst i en fotballfamilie

Den unge midtstopperen har fått fotballen inn med morsmelka. Thale er ei av tre søsken, og den tredje til å spille i Glimt-drakt. Storebrødrene Jens Petter Hauge og Runar Hauge har vært viktige brikker i Thales karriere.

– Det å vokse opp med to storebrødre, har sine fordeler og ulemper. Jeg har ikke fått noe gratis, og praten rundt middagsbordet har ofte endt i heftige diskusjoner, men jeg ville ikke byttet det ut med noen ting. Å vokse opp i en fotballfamilie, har ført til mye tid både i Nordlandhallen og på Aspmyra, men det har aldri vært noe press om en fotballkarriere hjemmefra. Storebrødrene mine har og er viktige forbilder for meg. Det har vært gode støttespillere i alle sidene av fotball- og livet generelt.

Hun forteller også om noen viktige støttespillere på Helgeland. 

– Det er hos bestemor og bestefar i Korgen jeg finner mest ro. Her kan jeg gjerne koble av med strikking eller syprosjekter som bestemor hjelper meg med. Jeg får tårer i øynene av å snakke om det, for de har virkelig betydd alt for meg. Hjemme hos dem har på mange måter blitt mitt fristed og trygge havn, forteller hun med tårer i øynene.

To Glimt-spillere på J17-landslaget

Thale ble for første gang tatt ut på J17-landslaget da de møtte Finland i januar i år. Nå er hun for andre gang på tur med landslaget i Spania. 

– Da jeg fikk vite at jeg ble tatt ut på J17-landslaget i januar ble jeg tom for ord. Den siste tiden har jeg slitt med ankelskade så jeg har følt meg langt unna en plass på landslaget. Det var en deilig følelse å bli sett, og det ga meg ny motivasjon til å fortsette å stå på. 

Denne gangen er det to Glimt-spillere med på samling. Lagvenninne Emma Dorthea Christensen har også utmerket seg, og skal for første gang spille med det norske flagget på brystet.

– Å få reise med Emma er veldig stas. Jeg er veldig stolt av henne og glad på hennes vegner. Hun er ei god venninne og en trygg reisepartner å ha med til Spania, sier Thale med et glimt i øyet.

Annonse fra Eliteserien: