Lode før toppkampen: – Ekstremt motivert

Marius Lode og Bodø/Glimt vil stikke kjepper i hjulene for gulljagende moldensere

Annonse:

Onsdag kveld er kampen alle snakker om i norsk fotball for øyeblikket. De to beste lagene de siste tre sesongene barker sammen på "Røkkeløkka" når Molde tar imot Bodø/Glimt til toppkamp. 

Molde tok innpå to poeng på Glimt i forrige runde etter at moldenserne slo Stabæk 3-0 på Nadderud, mens Glimt tok med seg et sterkt poeng mot Godset på Marienlyst samme helg. Nå gleder midtstopperbauta, Marius Lode seg til kamp mot serietoern. 

– Veldig! Det blir gøy å møte Molde. De er et godt lag og har mange gode spillere. Vi fikk ikke helt med oss det vi ville sist, så vi kommer inn i denne kampen med en ekstrem motivasjon, sier han da han møtte media på Aspmyra mandag denne uken. 

En viktig toppkamp

Glimt har i flere år vært mer opptatt av prestasjonene på banen enn resultatene. I alle fall er det utvikling som står fremst i pannebrasken hos spillerne. Men når det er telles opp til slutt er det poengene som teller, og da blir interne toppoppgjør viktige. 

_DSC4181KentEvenGrundstadFoto.jpg
Det ble en tøff affære på Aspmyra i det motsatte oppgjøret. Molde vant 2-0 etter to scoringer av Ohi. Foto: Kent Even Grundstad

– Det er fakta at dette er en viktig kamp for begge lag. Det er to lag som kjemper om gullmedaljen, men fokuset vårt er ikke på at dette er en avgjørende kamp. Uansett hvem som står på motsatt banehalvdel skal vi være oss selv og fortsette å utvikle spillet vårt, sier rogalendingen.

I sommer tapte Glimt 0-2 for Molde i det motsatte oppgjøret i Bodø. Det gir en ekstra motivasjon inn mot kveldens kamp. 

– Du har alltid lyst å vinne kamper, så når de fyrer litt og vi har tapt mot de én gang allerede i år hadde det vært ekstra gøy å stikke litt kjepper i hjulene deres. Vi har i alle fall ekstrem motivasjon til det. 

– Bra at det fyres litt

Som nevnt er dette kampen de aller fleste i norsk fotball snakker om for tiden. Molde gjør også sine grep i sosiale medier for å få folk inn stadionportene. Litt fyring fra Molde preller lett av på Lode. 

– Det er kult at de fyrer litt. Jeg så blant annet at Erling Moe (Moldes trener) satt og gliste på tribunen da vi slapp inn mål mot Strømsgodset. Det er bra at det er sånn ellers hadde det blitt kjedelig for både oss og supporterne, smiler han. 

"Hvem er Bodø/Glimt? Vi har bedre målforskjell" sier de i en video på Twitter. Det bryr du deg kanskje ikke om?

– Hvis fokuset deres ligger på sånne ting får de stå for det. Vi lar heller prestasjonene våre tale for oss, sier han og lurer seg unna. Greit nok. 

Samholdet og kollektivet Glimt

Sist helg mot Strømsgodset gikk Patrick Berg av banen med skade, og har ikke blitt med laget til Molde for den uhyre viktige toppkampen. Det er en stor snakkis i fotball-Norge og mange frykter at det kan bli avgjørende i toppkampen. Det vil ikke Lode høre snakk om. 

Se hele intervjuet med Lode her: 

– Det er alltid kjedelig når en av spillerne våre må ut med skade. Patrick har vært god for oss over tid, men vi har gode erstattere som er klare for å gjøre en bra jobb. Elias er en fantastisk fotballspiller, så jeg er ikke bekymret. Om han får sjansen mot Molde kommer han til å løse det godt. 

Et velsmurt maskineri fungerer nemlig selv om ett av tannhjulene må byttes ut. Til nå i år har blant annet Glimt måtte klare seg uten Brede Moe, Marius Lode, Fredrik André Bjørkan, Sondre Sørli, Ulrik Saltnes, Ola Solbakken, Patrick Berg og Sondre Brunstad Fet i mer eller mindre lengre perioder av sesongen, uten at prestasjonene har falt. 

– Vi har et drevent system som gjør at folk er klare for å gå inn i rollene. Vi har også gode utfordrere på alle posisjonene. De har vært klare når de har måtte steppet inn tidligere. jeg stoler veldig på de som kommer inn. Vi er et godt kollektiv og har et veldig fint samhold i laget. 

Annonse fra Eliteserien: