Lode om publikum: – Det eksploderer

Marius Lode fikk se lagkamerat Erik Botheim sende tre poeng rett i Glimt-garderoben.

Under flomlyset i Bodø stanget Glimt mot en blå vegg fra hovedstaden i 78 minutter, men så dukket "fox in the boks", Erik Botheim opp.

Oslo-gutten banket inn ledelsen fra kloss hold og sørget for en fortjent Glimt-seier i regnværet. Marius Lode var godt fornøyd etter kampslutt, naturligvis.

– Det er en kamp vi tar tak på fra begynnelsen av. Det er et godt lag vi møter, så de er vanskelige å bryte ned. Likevel synes jeg vi skaper ganske mye på dem. I andreomgang får vi satt opp tempoet og kommer mer og mer til de større sjansene, til slutt får vi hull på byllen og det er deilig!

En fantastisk følelse

I første omgang jubler hele Aspmyra for scoring, men assistentdommeren sto med flagget til topps og Solbakkens scoring ble annulert. I andre omgang skjedde det igjen. Høibråten headet en corner rett på keeper, men fra gamlesiden ble mange lurt av vinkelen og trodde ballen gikk i mål. Til slutt kom jubelen på ordentlig.

– Det er en fantastisk følelse! Det er så deilig å se Botheim score for han forsvinner nesten inn i en transe. Du hørte jo at Aspmyra gikk av skaftet to ganger tidligere for de trodde det var mål, så da eksploderer det totalt når den sitter. Det føles ekstremt deilig og det er godt å ta tre poeng på en slik dag.

I dag, som i forrige hjemmekamp i serien stanget Glimt lenge uten å få uttelling. Mot VIF i kveld slapp de helgule derimot litt oftere gjennom enn de gjorde mot Odd for to uker siden. Nå føler Lode at laget er på rett vei.

– Fagermo roper at de skal komme seg ut og i press, men de kommer seg aldri helt dit. Store deler står vi på 30-35 meter og triller, men vi er tydeligere nå etter Odd kampen og da blir det vanskeligere å spille mot oss, skryter han.

En solid seier for hjemmelaget

Selv om det i kveld ble en knepen seier var mange enige om at det var en av de sterkeste og mest solide seierene på Aspmyra i år. Også Lode lot seg begeistre av spillet.

– Vålerenga er et veldig godt lag, og har vært uheldige i sine siste kamper. Jeg tipper de var revansjelystne nå etter et tungt tap i cupen. 1-0-seier hjemme er veldig viktig og bra for oss og vi fortsetter å ta steg i riktig retning.

På torsdag spiller Glimt en viktig kamp i UEFA Europa Conference League. Da står de helgule ansikt til ansikt mot CSKA Sofia i den bulgarske hovedstaden.

– Det er alltid godt å vinne når vi står på såpass godt i 90 minutter med en god prestasjon. Vi tar med oss det og gleder oss til Bulgaria, er alt Lode vil si om den saken.