Luke 13 - Beate Falch

Det er 16.mai. Glimt er nyopprykket og Tromsø gjester Aspmyra stadion, som tradisjonen tro. Like tradisjonelt reiser de hjem med null poeng i bagasjen.

Det er ingen tvil om at høydepunktet i løpet av en fotballsesong er 16. Mai for mange. Byen er feststemt, ”alle” skal på kamp. Særlig når det er Tromsø som er motstander. 

Annonse:

 Beathe Falch har vært tilknyttet Glimt så lenge hun har levd og har naturligvis også vært blodfan.

- 16. Mai er ev av mine favorittdager, og det blir ikke det samme uten at vi møter Tromsø, sier hun.

Det er kanskje ikke så mange som vet at det er åresvis siden sist Glimt gikk slukøret i et 17. Mai-tog. Faktisk har ikke Glimt tapt en 16.mai-kamp siden 2006, og i 2008 var det riktig så gøyalt på Aspmyra.

- Et av mine beste minner fra Aspmyra er 16. Mai i 2008. Da var det en stund siden sist vi hadde hatt oppgjør mot Tromsø på hjemmebane på fotballen nasjonaldag. Det var kjempegod stemning i forkant av kampen og stadion var full. Det er lenge mellom hver gang vi opplever sånne kamper her på Aspmyra, sier hun.

Se video (teksten fortsetter nedenfor):


Bodø/Glimt var nyopprykket og hadde gjort det bra i come backet på det øverste nivået. Tromsø lå også godt an og kampen på Aspmyra var et realt toppoppgjør. Thiago Martins og Trond Olsen sørget for at fotballfesten ble ultimat da de hver sin gang banket ballen forbi en utspilt Tromsø-keeper.

- Det er et fantastisk minne, sier Falch.

Vi gleder oss til 16. Mai 2018 og håper på å kunne feire tiårsjubileet for denne kampen med nye tre poeng mot Tromsø. Men det blir ikke før til våren!

Annonse fra Eliteserien: