Luke 16 - Geir Magne Haukås

Geir Magne Haukås har vært et kjent fjes på TV-skjermen denne høsten, og nå deler han sin helt egen Glimt-historie.

Bak neste luke skjuler det seg en reality-kjendis. Geir Magne Haukås gikk ikke hele veien i årets utgave av «Farmen», men han var definitivt en av de som bemerket seg mest. Geir Magne vokste opp i Kabelvåg, og der ble han god venn med en spiller som virkelig har satt sitt navn inn i Glimt-historien.  

Sterkt vennskap

Geir Magne vokste opp med Dutte Berg og kompaniet som forbilder, spillerne til Glimt var forbildene til de unge guttene fra Lofoten. Han var nok ikke klar over at når han og vennene løp rundt og spilte fotball på Kabelvåg, så befant det seg en kommende Glimt-legende i gjengen.

- Min historie går helt tilbake til 1995, når min barndomsvenn Stig Johansen får muligheten til å spille for Glimt. Han grep muligheten med en gang, og nølte ikke et sekund, sier Haukås.

Geir Magne forteller at han husker Stig Johansen debuterte mot Ham-Kam, i en kamp Glimt vant 5-0.  For Geir Magne er det to fotballag som berører følelsene hans, Glimt og Tottenham. Så kvelden før debuten til Stig Johansen ringer Geir Magne til sin barndomsvenn.

- Vi ble enige om at når han scoret mål, så skulle han feire som Jürgen Klinsmann, og stupe frem og skli bortover gresset på magen. Selvfølgelig scoret han i denne kampen, og gresset var vått, så han sklei langt bortover, forteller han entusiastisk.

Engasjert supporter

Haukås nøyer seg ikke med en historie, det er tydelig at Glimt betyr mye for han.

- Jeg er nødt til å nevne hans siste Tippeligamål fra 2009.  Det var et stort øyeblikk for meg. Han demper ballen nydelig, og Tom Høgli kommer for å ta ballen fra han. Stig har en ro, kombinert med en enorm besluttsomhet, noe som gjør at han plasserer ballen i det lengste hjørnet (Se målet i filmen).


  

Annonse fra Eliteserien: