LUKE 17 - Kristine Hansen Sandbakk

Det finnes små og store kamper i fotballen. For ganske nøyaktig ti år siden spilte Glimt en av de aller største kampene, da de gule kjempet om opprykk til det som da het Tippeligaen.

Supporter Kristine Hansen Sandbakk har fulgt Bodø/Glimt over lang tid, og mimrer tilbake på det hun mener er hennes aller største Glimt-minne. Året var 2007, og de gule fra Nordland måtte slå Odd over to kamper for å ta steget opp til den øverste divisjonen. Etter en dramatisk kamp i Skien, var det Glimt som tok det første stikket etter at Thiago Martins scoret målet for nordlendingene, og vant 1-0. Dermed hadde Kent Bergersen sitt mannskap et godt utgangspunkt før returmøtet på Aspmyra.

- Selv om vi hadde litt «tur» i den første kampen, var det ikke gitt at vi skulle rykke opp. Vi er jo Glimt, og vant med tøff motstand, forteller Sandbakk, og fortsetter:

- Det var veldig annerledes enn opprykket i 2017. I år sikret vi opprykket i god tid, mens i 2007 var det nerver hele tiden.

Fulle tribuner

Kampen ble spilt en sein novemberdag i Bodø, og vinteren hadde begynt å vise seg fram i Nord-Norge. Hele byen pirret av spenning, og alle visste at Glimt var 90 minutter unna opprykket.

- Jeg husker at det var mørkt og kaldt, og at Aspmyra var dekket med frostrøyk. Det var fullt på tribunene, så vi klarte å holde varmen allikevel. Jeg husker ikke så godt selve kampen, men stemninga på tribunen var helt ubeskrivelig, fortsetter hun. 

Da, som nå, var også Trond Olsen en viktig brikke for de helgule fra nord. Det var også han som satt inn Glimt sitt første for dagen, før han igjen doblet for hjemmelaget.

- Det er vanskelig å forklare, men jeg fikk en syk glede i kroppen da jeg så Trond Olsen scoret det første målet. Da begynte jeg å tenke at dette faktisk kan gå veien, smiler Sandbakk.


- Fantastisk følelse

Kampen endte med en sterk 3-2-seier til Glimt, og det skulle altså spilles Tippeliga-fotball på Aspmyra i 2008. Etter at Trond Olsen hadde scoret to, scoret Trond Viggo Toresen for Odd, før Runar Berg satt inn Glimt sitt tredje for dagen. Odd sitt siste mål ble kreditert Thiago Martins som var uheldig å sette ballen i eget nett.

- Jeg husker at vi stod der etter kampen, og det hele gikk opp for oss. Pappa stod ved siden av meg og sa: «Vi klarte det, vi klarte det faktisk!». Jeg var ikke mer enn 12 år, men den kampen har festet seg veldig i mitt minne.

- Den følelsen når man følger laget så tett, og man faktisk lykkes til slutt, er så fantastisk, avslutter Sandbakk.

Annonse fra Eliteserien: