Luke 18 - Janne Kristine Ruden

Opprykkskampen mot Florø tidligere i høst var stort for mange med gule hjerter. For Janne Kristine Ruden ble 1.oktober en eneste stor emosjonell berg-og-dalbane.

Hele byen var pyntet til opprykk, og endelig skulle Bodø/Glimt sikre seg eliteseriespill i 2018. Folk hadde kommet fra fjern og nær, og eneste som stod i veien var nyopprykkede Florø på motsatt banehalvdel. Lederen for Glimt i Sør (GLIS), Janne  Kristine Ruden, hadde også tatt turen, og gledet seg til et etterlengtet opprykk. Så ringte telefonen.

- Få timer før kamp fikk jeg telefon om at mormoren min hadde gått bort, så det var veldig tøft og veldig uventet. Jeg møtte utrolig mye støtte fra de andre supporterne, og samholdet gjorde at stemningen ble på topp, rett før kamp og på stadion, forteller Ruden.

Selve kampen endte med en solid hjemmeseier til Glimt, og de helgule fra Nordland kunne endelig heve armene i været og feire opprykket til Eliteserien 2018. Spillerne tok seg god tid til å hylle de trofaste supporterne, mens fyrverkeriet smalt i bakgrunnen. Etter kampen var det selvfølgelig duket for feiring.

- Opprykksfesten ble også en balansegang mellom å ha det vondt og å være i toppform, mimrer hun. 


Annonse fra Eliteserien: