Luke 19 - Jan Erik Bjerk

Bak luke 19 gjemmer det seg en tidligere spiller, og nåværende spillerutvikler i Glimt. Noen kjenner han kanskje som Jan Erik Henriksen, hvis det er ukjent, så kjenner du han definitivt ved navnet Jan Erik Bjerk.

- Jeg skal ta dere med til den store ørkenvandringen vi hadde på 80-tallet da jeg var kaptein i klubben. Vi skulle spille bortekamp mot Skjervøy, som befant seg på samme nivå som oss.

80-tallet er en mørk periode for alle med et gult hjerte. Ørkenvandringen som Bjerk snakker om, var en lang og forferdelig periode. Bunnårene kom i 1984, 85 og 86, da spilte Glimt i 3. divisjon, mens Gran Bodø spilte på nivået over.

- Jeg husker vi fløy til Tromsø, så måtte vi kjøre leiebiler fra flyplassen til Skjervøy. Vi kom oss fint frem, og vi var klare for kamp. Vi gjør oss klare til å ta på oss den gule drakten, men draktbaggen var borte.

Bjerk forteller at det var en ung Ørjan Berg som hadde fått ansvaret med å ta med seg draktene.

- Ørjan krøp sammen i hjørnet av garderoben. Draktene var glemt på flyplassen i Tromsø. Det endte opp med at vi måtte spille i Skjervøy sine bortedrakter, men vi vant kampen, så det gikk fint. Ørjan Berg.

Nå er det kun fem dager igjen til jul, det betyr fem luker igjen. Følg med hver dag, for å få med deg flere øyeblikk.


Annonse fra Eliteserien: