Luke 20 - Karoline Johnsen

Noen minner sitter igjen som sterkere enn andre. Opprykkskampene på Aspmyra i 2007 er en av de.

Under luke 17 skjulte det seg en historie av Kristine Hansen Sandbakk. Der snakket hun om den følelsen hun satt med før, under og etter opprykkskampen mot Odd i 2007. Under dagens luke er det Karoline Johnsen som forteller om den kalde novemberdagen på Aspmyra.

Bodø/Glimt hadde endt på en tredjeplass i det som da het Adeccoligaen, og skulle dermed møte Odd over to kamper. Vinneren fikk spille i Tippeligaen i 2008. Lagene møttes først på Skagerak Arena i Skien, der gjestene fra nord fikk med seg en sterk 1-0-seier til det andre møtet på Aspmyra.

- Kampen på Aspmyra var årets aller siste kamp, og det var ingen cupfinaler eller noe annet å spille om, forteller Johnsen, og fortsetter:

- Jeg husker at jeg dro med en venninne og det var bitende kaldt den kvelden. Det var masse folk på stadion, og ingenting å si på stemninga. Alle bare følte at dette kom vi til å klare. Særlig etter den forrige kampen.

Allerede etter tre minutter på klokka var lynvingen fra Lyngen frampå, og satt inn ledermålet til det gule hjemmelaget. Dermed var det 2-0 sammenlagt, og det så mørkt ut for de svarte og hvite fra Telemark.

- Etter den første scoringa husker jeg at stemninga gikk i taket. Alle var gira, og det føltes som om at publikum var en, fortsetter hun.

Målene fortsatte å renne inn. Først satt Trond Olsen inn sitt andre for dagen, før Toresen reduserte for bortelaget. Runar Berg dukket opp på det tredje målet, og Glimt vant til slutt 3-2 på Aspmyra.

- Selv om Odd scoret to mål hadde det ingen betydning. Vi hadde full kontroll, og sikret opprykket til Tippeligaen med en 4-2-seier sammenlagt, smiler hun.

- Det var så utrolig deilig. Vi hadde vært nede i lang tid, og klubben hadde slitt økonomisk lenge. Det å rykke opp betydde så utrolig mye der og da. Selv om det var så kaldt, så tror jeg ikke jeg frøys ett minutt i løpet av den kampen, avslutter Johnsen.


Annonse fra Eliteserien: